Kinderfeestje thema ridders & draken

Kinderfeestje ridders draken

Klaar voor een reis terug in de tijd naar de middeleeuwen met strijdende ridders, galopperende paarden en het gekletter van zwaarden? Kijk snel verder en bereid je voor op een echt ridderfeest. Lees meer »

Voor een heldhaftig en avontuurlijk kinderfeestje is het thema ridders & draken een topidee! Reis met de kinderen terug naar de middeleeuwen en tover de feestruimte om tot een mysterieus kasteel. Wat is hier gaande? De nieuwsgierigheid van de gasten is gewekt. Iedereen heeft meteen zin om zich in dit avontuur te storten. Ontdek hier hoe je deze geweldige sfeer creëert en het ridderthema helemaal tot zijn recht laat komen.

 

Feestversiering thuis met ridderthema

Om thuis een geslaagd kinderfeestje met ridderthema te organiseren, klop je gewoon aan bij de webshop van Lief & Jarig. Wat een verademing, want hier vind je meteen alles wat je nodig hebt. Alle soorten feestversiering, met het thema ridders & draken, zijn hier vertegenwoordigd. Wat dacht je van stoere ballonnen met een print van draken en kastelen? Versier het feest met bijpassende items, zoals ballonnen, slingers en honeycombs, in de kleuren rood, blauw en geel. Dat zal de nobele gasten vast en zeker aanspreken!

 

Ridders & draken feest in heldhaftig en feestelijk zilver

Je kunt een kinderfeestje met het thema ridders & draken ook nog op andere manieren in middeleeuwse sferen dompelen. Bij dit thema past eveneens zilveren feestversiering. Dat wekt meteen de associatie met kletterende zwaarden, harnassen en schilden. Denk bijvoorbeeld aan feestelijke zilveren vlaggetjesslingers, stoere metallic zilveren ballonnen of juist transparante ballonnen met zilveren confetti voor een feestelijke touch. Extra tip: een zilveren ballonnenboog, die dienstdoet als toegangspoort tot het ‘kasteel’!

 

Een ridderfeest met een aankondiging in stijl

Pak meteen groots uit door het ridderfeest in stijl aan te kondigen met een gepaste uitnodiging. In ons assortiment vind je stoere ridders & draken uitnodigingen. Doordat de kaartjes de vorm van een draak hebben, wordt meteen de suggestie gewekt dat het een spannend kinderfeestje gaat worden. De enveloppen met de uitnodiging worden verzegeld met een sticker van het imposante kasteel waar de festiviteiten plaatsvinden. Laat de trompet maar schallen, want het feest kan beginnen!

 

Wat ga je doen tijdens het ridderfeestje thuis?

Een kinderfeestje met het thema ridders & draken spreekt iedereen tot de verbeelding. Laat de kinderen nog meer in de stemming komen met ridderpakjes, helmen en zwaarden. Je kunt ze ook schminken. Denk aan een helm schminken op het gezicht of een zwaard op de arm. De ridders zijn nu klaar voor stoere ridderspellen, zoals ringsteken of een drakeneierenrace. Ook Een speurtocht, waarbij de ridders een draak moeten verslaan, is gegarandeerd een succes!

 

Tips voor een feestelijk riddermaal

Van zwaardvechten en draken overmeesteren, krijgen ridders grote honger. Een feestmaal in de mooi versierde ‘kasteelzaal’ zal hun knorrende magen wel stillen. Binnen het thema ridders & draken vind je bij Lief & Jarig eveneens bijpassende bordjes, bekertjes en servetjes voor het feestmaal. De tafel ziet er nog indrukwekkender uit als je deze dekt met een tafelkleed in een bijbehorende kleur, zoals rood, blauw, geel of zilver. Wat staat er op het riddermenu? Een taart in ridderstijl of misschien wel een drakentaart?