Kinderfeestje thema LEGO

Lego, wie heeft er niet mee gespeeld?! Al veel generaties zijn met dit kleurrijke speelgoed opgegroeid. Je kunt er hele werelden mee bouwen en lekker je fantasie ermee op de vrije loop laten gaan. Wat ook leuk is, is een kinderfeestje met het thema lego. Dat is origineel, spreekt jong en oud aan en is geschikt voor jongens en meisjes! Lees meer »

 

Bouw er een te gek feestje van!

Bij Lief & Jarig vind je originele feestversiering met het thema lego, waaronder een kleurige verjaardagsslinger in de vorm van legoblokken. Vervolgens kun je de ruimte versieren met ballonnen in typische legokleuren, denk aan groen, oranje, rood, geel en blauw. Of bekijk hier ook eens onze gele en oranje waaiers. Het zal de gasten meteen duidelijk zijn wat het favoriete speelgoed van de jarige is. Met deze collectie aan versieringen bouw je er eenvoudig een te gek legofeestje van.

 

Taart op een legobordje?!

We hebben het hier niet over bordjes van echte legosteentjes, maar over praktische papieren bordjes met een legomotief! Er zijn ook bekertjes beschikbaar met hetzelfde motief. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat! Natuurlijk ontkom je er niet aan om ook de dozen lego uit de kast te halen. Vind je het zelf ‘stiekem’ leuk om met lego iets moois te bouwen, bouw dan een servettenhouder of bakjes van lego voor het bestek voor op de feesttafel.

 

Tips voor leuke activiteiten lego kinderfeestje

Uiteraard kun je de kinderen vrij laten spelen met lego, maar het is ook leuk om een aantal spelletjes te organiseren. Hieronder vind je enkele suggesties voor legospelletjes:

 

  • Verdeel de kinderen in groepjes en laat ze binnen twee minuten een zo hoog mogelijke toren bouwen met lego. Wie de hoogste toren heeft gebouwd is de winnaar.
  • Je kunt met lego ook een raadspelletje doen. Doe een bepaald aantal legoblokjes in een doos en laat de kinderen raden hoeveel blokjes erin zitten. Wie het dichtste bij het juiste getal zit, heeft gewonnen en krijgt een klein lego-presentje.
  • Zet een parcours uit in de woonkamer of in de tuin en laat de kinderen het parcours volgen met het uiteinde van een lepel in de mond en een legoblokje op de lepel. Wie kan het parcours het snelste afleggen, zonder het blokje te laten vallen?
  • Je kunt ook op witte T-shirts een legopoppetje laten drukken, zodat de kinderen dit met textielstiften kunnen inkleuren. Na afloop mogen ze het T-shirt mee naar huis nemen.