Kinderfeestje thema dinosaurus

Kinderfeestje versiering thema dinosaurus

Wat spreekt er meer tot de verbeelding van kinderen, dan imposante dinosaurussen die eeuwen geleden leefden? Lees meer »

Ze komen in de fantasie van kinderen weer helemaal tot leven. Heb je thuis ook een echte dino-fan, trakteer je kindje dan op een te gek verjaardagsfeestje met als thema dinosaurussen. Niet alleen kun je vele kanten op met de versiering, je kunt ook allerlei lekkernijen en spelletjes voorbereiden binnen dit thema! 

 

Kinderfeestje met dinosaurus decoratie

Een waar dinofeest begint natuurlijk met dinosaurus decoratie. De feestversiering zorgt ervoor dat iedereen meteen in de goede sfeer wordt gedompeld. Daarvoor ben je bij Lief & Jarig op het juiste adres, want wij hebben hier de creatieve collectie ‘Dinotime’ voor je klaarstaan. Alle feestpret begint met een uitnodiging in dinostijl! Op de dag van het feest laat je de kids het dinodomein binnentreden onder een boog van dinoballonnen door. Combineer de ballonnen met dinoprint met ballonnen in bijpassende kleuren, zoals rood, groen, oranje en geel.

 

Het dinosaurus feest kan beginnen!

Versier het dinodomein behalve met dinoballonnen, ook met dinoslingers, dinoconfetti en papieren waaiers in passende kleuren. De feesttafel met dinohapjes, dinoborden, -bekers en -rietjes zal de grote blikvanger van het feest worden. Denk bij dino lekkernijen bijvoorbeeld aan koekjes met pootafdrukken van dinosaurussen en aan groene gezonde snacks als komkommerschijfjes. De vriendjes van de jarige job zullen versteld staan van de mooie aankleding van het dino kinderfeest.

 

Tips activiteiten voor een dinofeest

Bij een dinofeest horen niet alleen mooie versiering en beestachtig lekkere dinohapjes, maar ook activiteiten binnen het gekozen thema. Wat dacht je van onderstaande tips?

 

  • Organiseer een dinospeurtocht, waarbij de kinderen een dinonest met dino-eieren moeten zoeken. Hang kaartjes op die de weg wijzen naar het dinonest en laat de kinderen onderweg vragen beantwoorden over dinosaurussen.
  • Je kunt ook ‘dinosaurus botten’ in de tuin verstoppen, die samen het skelet van een T-Rex vormen. De kinderen moeten de botten zoeken en het skelet van de T-Rex als een puzzel in elkaar zetten.
  • Knutsel-ideeën: kook een flink aantal eieren en laat de kinderen deze ‘dino-eieren’ verven. Je kunt de kinderen ook met klei dinosaurussen laten kleien.
  • Heb je een zandbak? Laat de kinderen dan met zand vulkanen bouwen rond volle colaflessen. Haal vervolgens de doppen van de flessen en laat er enkele Mentos snoepjes in vallen en je creëert echte spuwende vulkanen!