Bosdieren versiering | woodland party

De uil, de beer, de vos en wasbeer: ze zijn onmisbaar op een kinderfeestje in woodland thema. Nodig jij deze lieve bosdieren ook uit? Lees meer »

 

Woodland versiering met bosdieren

Het bos is leuk in alle jaargetijden, maar in de herfst en winter heeft het bos vaak iets magisch. Welk kind vind het niet heerlijk om met laarzen te banjeren door het bos en op zoek te gaan naar de mooiste bladeren? Een perfect thema voor een kinderfeestje, want je kunt er veel kanten mee op. Begin met de versiering, zo ontvang je alle kleine party animals al helemaal in stijl. Maak een feesttafel met leuke bordjes, bekertjes en servetten in woodland thema. Maak je versiering compleet met ballonnen, slingers, honeycombs en natuurlijk bladeren. Laat je woodland party maar beginnen!

 

Ga het bos in tijdens je woodland party

Tijdens een woodland feestje is het vanzelfsprekend om even het bos in te gaan (tenzij de regen met bakken uit de lucht komt natuurlijk...). Welke bosdieren vinden jullie in het bos? Zet een speurtocht uit, ga op zoek naar mooie bladeren, dennenappels, stokjes, paddenstoelen of kastanjes of ga met goed weer lekker picknicken in het bos. Ook is het leuk om een boswachter in te huren en hem of haar te vragen een route uit te stippelen en ondertussen leuke weetjes over het bos te vertellen. 

 

Regenachtige dag? Haal de bosdieren in huis!

Kunnen jullie door slecht weer niet het bos in? Haal de bosdieren dan gewoon lekker in huis! Maak zelf maskers, dierenoortjes, en doe een potje 'Welk dier ben ik?' waarin de kindjes een bepaald dier moeten nadoen. Zorg ervoor dat je van tevoren allerlei materialen uit het bos in huis hebt gehaald, zoals mooie bladeren, kastanjes, stokjes en dennenappels. Ga vervolgens heerlijk knutselen, er zijn op Pinterest veel ideeën te vinden. Van het maken van egels tot het stempelen met bladeren: een middag is zo gevuld! Veel feestplezier!