Babyshower versiering

Een babyshower organiseren voor je vriendin, zus of misschien voor jezelf? Met onderstaande versiering wordt de babyshower gegarandeerd een gezellig feestje!  Lees meer »

 

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een leuk feestje dat tijdens de zwangerschap wordt georganiseerd en is bedoeld om de aanstaande moeder in de watten te leggen. Het is een traditioneel feestje dat in veel landen over de hele wereld wordt gevierd, vooral in de Verenigde Staten. Vaak worden er spelletjes gedaan en wordt de mama in spé verwend met leuke cadeautjes. De laatste jaren worden er ook in ons land steeds vaker babyshowers georganiseerd. Je kunt een babyshower tegenwoordig ook op locatie vieren. Onder het genot van bijvoorbeeld een high tea of een lekkere lunch kan de zwangere even ontspannen en genieten van de aandacht van haar vriendinnen.

Waar feest is, is natuurlijk versiering nodig! Hier kunnen wij je gelukkig goed bij helpen. Voor de versiering van een babyshower is er volop keuze. Houd je het simpel met mooie ballonnen en een versierde stoel? Of ga je uitpakken met een complete ballonnenboog, bordjes en bekertjes in stijl en mooie slingers?

 

Roze, blauwe of toch neutrale versiering?

Als het geslacht van de baby nog niet bekend is, dan is het leuk om roze babyshower versiering en blauwe babyshower versiering te combineren of juist te kiezen voor neutrale kleuren. Hieronder vind je enkele neutrale thema's die leuk zijn voor zowel jongens als meisjes. Het doorvoeren van een thema in de versiering van een babyshower is erg stijlvol, alles is mooi op elkaar afgestemd en dit zorgt zeker weten voor een echte blikvanger zodra je de feestruimte binnenkomt.

Weet je het geslacht van de baby? Dan is het natuurlijk te gek om dit te laten zien in de versiering van de babyshower. Van ballonnen en slingers tot bordjes, bekertjes en servetten: je kunt de roze of blauwe versiering zo ver doorvoeren als je zelf wilt. En hoe handig: de zwangere kan na de babyshower de versiering meenemen naar huis om het huis mee te versieren als de baby is geboren. 

Tip: rosé goud is prachtig te combineren met versieringen van een babyshower voor zowel een jongen als een meisje. Met rosé goud geef je de babyshower nét even dat extra glamour op een simpele manier. Bekijk hier het hele assortiment.

 

Wat heb je nodig voor de versiering van een babyshower?

De soort en hoeveelheid versiering van een babyshower hangt af van wat jullie gaan doen, waar het plaatsvindt en hoeveel personen er komen. Als je een babyshower thuis organiseert, dan kun je groots uitpakken met wegwerpservies, ballonnen, slingers, confetti en zelfs bijpassend houten bestek. Maar organiseer je het op locatie? Dan ben je misschien iets beperkter in je versiering. Overleg met de locatie, vaak is het toegestaan om slingers en ballonnen op te hangen. En hoe leuk is het om de stoel van de zwangere wat extra te versieren? 

 

Pakket met babyshower versiering

Organiseer jij een babyshower, maar heb je eigenlijk niet veel tijd om alle versiering bij elkaar te zoeken? Laat dan een pakket met babyshower versiering samenstellen. Je kunt daarvoor een mailtje sturen naar [email protected] en in je mail je wensen aangeven. Denk aan het aantal personen, het budget en gewenste kleuren. Ik ga aan de slag om een pakket voor je samen te stellen. Uiteraard wordt dit in overeenstemming met jou gedaan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Ook is het mogelijk om een kant-en-klaar pakket met babyshower versiering te bestellen via de webshop, bekijk bijvoorbeeld eens deze partybox. In de box vind je onder andere bordjes, servetten, ballonnen, een sjerp voor de mummy to be en leuke advieskaarten om in te vullen. En dit allemaal in het goud, lekker neutraal! 

 

Taart decoratie voor je babyshower

Bij een babyshower hoort natuurlijk lekker eten en drinken! Ben je van plan een taart of cupcakes te serveren? Bekijk dan ook eens onze cupcake prikkers & taarttoppers. Met een simpele twist heb jij superleuk decoratie voor je taart of cupcake. Van Nijntje en gouden sterren tot schattige 'Twinkle Twinkle' prikkers: in een handomdraai tover je met deze decoratie je taart om tot babyshower eye-catcher.

 

Leuke babyshower kiekjes

Ben je op zoek naar meer babyshower ideeën? Leg de babyshower bijvoorbeeld vast met mooie foto's, zo kan de zwangere ook na de babyshower nog lekker nagenieten. Met grappige party props maak je de foto's net even wat anders dan standaard. Neem een polaroid camera mee naar de babyshower en hang de foto's direct op of laat ze afdrukken, plak ze in een boek en geef het later boek aan de zwangere. Een mooie herinnering!

 

Je babyshower laten organiseren

Ben je zelf zwanger en lijkt het je leuk om verwend te worden met een babyshower? Het is gebruikelijk om je babyshower te laten organiseren door een vriendin, een zus of bijvoorbeeld schoonzus. Het is handig om zelf iemand te vragen die je vertrouwt, die weet wie je graag bij de babyshower zou willen hebben (alhoewel dit ook prima met de partner overlegd kan worden) en die weet wat jij wel en niet leuk vindt. Je babyshower laten organiseren is misschien lastig voor de controlfreaks onder ons, maar het is erg leuk om verrast te worden op een moment dat jij het misschien niet verwacht. Daarnaast hoef je zelf helemaal niets te regelen, wel zo lekker als je al hoogzwanger bent. Wil jij je babyshower wel laten organiseren, maar vind je het lastig om iemand te vragen? Wacht dan rustig af. Meestal is er wel iemand in de familie- of vriendenkring die deze taak op zich neemt.

 

Spelletjes op een babyshower

De een heeft er een hekel aan en de ander vindt het helemaal fantastisch: spelletjes op een babyshower. Organiseer jij een babyshower en ben je van plan spelletjes te organiseren? Wees er dan zeker van dat de zwangere dit ook leuk vindt. Er zijn heel veel spelletjes te bedenken, zoals:

  • - Het raden van de naam of de geboortedatum
  • - Een babyquiz
  • - Wie kan het snelst geblinddoekt een babypop verschonen? 
  • - Babyvoeding proeven (geblinddoekt)
  • - Babyfoto's raden van de aanwezigen

Tip! Houd bij spelletjes vooral je telefoon bij de hand voor foto's. Spelletjes op een babyshower zorgen vaak voor hilarische momenten die je natuurlijk wel voor altijd wilt vastleggen!