Geboorte versiering baby

De babykamer is klaar, het bedje is gespreid, de eerste kleertjes liggen gewassen en gestreken in de kast… Nu is het wachten tot je baby geboren wordt! Dat wachten kan ineens erg lang duren! Maar wacht eens even, heb je ook al nagedacht over leuke versiering voor de geboorte van je baby? Aan de slag! Lees meer »

 

Goed voorbereid op een kraamfeest!

Als de kleine spruit er eenmaal is, is dat een goede gelegenheid voor een kraamfeest. Veel nieuwe ouders kiezen ervoor om een kraamfeest te organiseren, in plaats van voortdurend bezoek te ontvangen in de kraamweken. Vlak na de geboorte van je kindje heb je natuurlijk geen tijd en zin om je uitgebreid bezig te houden met versieringen. Je hebt wel wat belangrijkers te doen, zoals je baby verzorgen en veel knuffelen. Heb je nog geen versiering in huis? Dan kun je dat hier gemakkelijk online bestellen en alles wordt gewoon thuisbezorgd.

 

Tips voor de versiering van de geboorte van je baby

Als er feest is, mogen ballonnen en slingers niet ontbreken. Hier vind je ballonnen en slingers met ‘It’s a boy’ en ‘It’s a girl', folieballonnen, confettiballonen en waaiers. Wat zet je op tafel? Cup cakes zijn altijd een succes en met cup cake prikkers in stijl ziet het er ook meteen mooi uit! Maak het jezelf gemakkelijk door papieren bordjes en bekers te bestellen binnen het gekozen thema. Een aanrader is het houten wegwerpbestek met mintgroene print; hip en handig! Kortom, precies wat je nodig hebt. Daarnaast is het leuk om de blauwe of roze decoratie en versieringen aan te vullen met rosé goud. Een simpele maar effectieve manier om de geboorte versiering nét dat extra beetje glamour te geven. In beide gevallen matcht de kleur rosé goud erg goed! Bekijk hier ons hele assortiment rosé goud.

 

Tips voor een kraamfeest

Een kraamfeest is een goed idee als je vlak na de geboorte van je kindje graag wat meer rust hebt en het liefst al het bezoek in één keer ontvangt. Om het kraamfeest goed te laten verlopen, hebben we hier een paar tips voor je verzameld:

 

  • Schrijf op de uitnodiging duidelijk hoe lang het kraamfeest duurt. Het is leuk om bezoek te ontvangen, maar zorg dat je op tijd je rust krijgt en dat geldt natuurlijk ook voor je kersverse baby.
  • Plan het kraamfeest zo in dat het goed binnen jullie routine en ritme past, bijvoorbeeld na het middagdutje en tussen twee voedingen in.
  • Leg een gastenboek klaar bij de ingang, zodat alle gasten daar een berichtje voor jouw baby achter kunnen laten. Dat is altijd leuk om later terug te lezen.
  • Richt een hoekje in voor de kinderen van de gasten met bijvoorbeeld kleurplaten, potloden en speelgoed.

 

Hoe lang laat je geboorte versiering hangen?

Je kindje is geboren, je huis is mooi versierd, maar er komt een tijd dat de kraamtijd voorbij is en de geboorte versiering weer opgeruimd kan worden. Hoe lang laat je geboorte versiering eigenlijk hangen? Laten we voorop stellen dat er geen vaste regels zijn hiervoor. Ben jij er nog niet aan toe om het op te ruimen? Laat het dan lekker hangen! De kraamtijd van je kindje gaat al zo snel, dus we kunnen ons helemaal voorstellen dat je er nog lekker van wilt genieten. Gemiddeld genomen blijft geboorte versiering ongeveer 6 weken hangen. Sommige ouders kiezen ervoor om de versiering op te ruimen na een kraamfeest of babyborrel en sommige ouders zijn er na 2 weken al helemaal klaar mee. Ga je na 10 tot 12 weken weer aan het werk? Dan raden we aan om het in ieder geval op te ruimen voor je weer aan het werk gaat. Het werken zelf kost vast de nodige energie, dus dan is het fijn als je dit niet meer hoeft te doen als je eenmaal weer aan het werk bent.