Zo organiseer je een leuke verjaardag voor je kindje in de corona tijd

  • Geplaatst op
  • 0
Zo organiseer je een leuke verjaardag voor je kindje in de corona tijd

Wat een bizarre situatie is het in de hele wereld, het coronavirus (COVID-19) virus zorgt ervoor dat veel mensen en kinderen aan huis gekluisterd zijn. En terecht, want dit virus moeten we met z’n allen zo snel mogelijk onder controle krijgen. Er zijn veel kindjes jarig in deze tijd. Hoe bezorg je deze kindjes toch een leuke verjaardag zonder dat opa, oma, familie en vriendjes misschien kunnen komen?

Verplaats een verjaardag voor de allerkleinsten

Wordt je kindje 1 of 2? Dan weet je kindje gelukkig nog niet wanneer hij of zij jarig is. Hopelijk is de situatie in Nederland over een paar maanden weer normaler en kun je met een gerust hart het feestje alsnog vieren. En dat betekent ook extra tijd om alles voor te bereiden! Kies vast een leuk thema voor de versiering, bestel een taart en denk vast na over leuke cadeau ideeën.

 

Ballonnenboog

 

Tips voor de oudere kids

Oudere kinderen kijken misschien al maanden of weken uit naar hun verjaardag. Op dit moment is het niet verstandig om een verjaardag te vieren met veel visite, maar hoe maak je deze dag toch leuk en speciaal? Geen visite betekent niet dat er thuis geen feestje gevierd kan worden! Lees hieronder onze tips om je kindje toch een leuke verjaardag te bezorgen in deze Corona tijd.

 

 

Ontbijt op bed

Papa, mama, broertjes en/of zusjes: roep iedereen bij elkaar om de jarige job te wekken met een verjaardagslied en een lekker ontbijtje op bed. Muffins met kaarsjes erop, pannenkoeken, een lekker sapje of een heerlijk eitje: maak er een feestelijk ontbijt van en je kindje heeft vast en zeker direct een verjaardagsgevoel.

 

 

Lekker hapje & drankje

Bij een verjaardag hoort een lekker hapje en drankje! Een taart, cupcakes of gezondere traktaties: laat je creativiteit de vrije loop en zorg voor lekkere hapjes en drankjes gedurende de dag. Check bijvoorbeeld deze leuke blog van mamalifestyle.nl waar je inspiratie vindt voor snacks en drinken met een dino thema.

 

Dino traktaties dinosaurus

Foto: Mamalifestyle.nl

 

Versiering over the top

Sta extra vroeg op of kies ervoor om dit de avond ervoor te doen: laat je kindje zich helemaal jarig voelen in een mooi versierd huis. Hang de slingers op, kies voor veel ballonnen (maak bijvoorbeeld een mix tussen effen ballonnen en confetti ballonnen) en strooi confetti in het rond (of op tafel).

 

 

Verrassing voor vriendjes & vriendinnetjes

Kan het kinderfeestje of verjaardag met veel vriendjes en vriendinnetjes in deze corona tijd nu niet doorgaan? Maak dan samen met de jarige leuke pakketjes om samen bij vriendjes en vriendinnetjes langs te brengen (op afstand uiteraard..). Denk aan een traktatie met handgeschreven kaartje, dit is altijd een leuke verrassing! 

 

 

Drive-in birthday

De gasten kunnen niet binnen komen, maar dat betekent niet dat ze niet langs kunnen komen toch? Organiseer een 'drive-in birthday' en zet een versierde tafel buiten waar eventuele cadeaus op neergelegd kunnen worden. Zet daarnaast een tafel met wat lekkere hapjes en drankjes die de gasten zo vanuit de auto kunnen pakken. Zoek een lekker plekje op om te zitten (buiten of binnen voor het raam) en je kunt al je gasten even zien. Zorg ook voor wegwerpdoekjes of een handgel, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat hun handen weer netjes schoon zijn na dit drive-in bezoekje.

 

 

Feestje versiering corona tijd

 

 

Ieder uur een speciaal telefoontje

Vraag opa’s/oma’s/tantes/ooms/neefjes/nichtjes/vriendjes/vriendinnetjes om op een bepaald tijdstip te Facetimen of videobellen naar de jarige job (of via jouw eigen telefoon natuurlijk). Hoe leuk is het als de jarige ieder uur of ieder half uur verrast wordt met een gezellig beeldtelefoontje?

 

 

Zonder cadeaus geen feestje?

Vraag familie of vriendjes/vriendinnetjes om van tevoren eventuele cadeaus die ze van plan waren te geven op te sturen. Laat je kindje ieder uur een cadeautje open maken. Ze kunnen vast niet wachten tot ze weer een cadeautje open mogen maken en ze hebben steeds ook nog een uur de tijd om er lekker mee te spelen.

 

 

Op zoek naar de cadeaus

Verstop cadeautjes in huis of, bij mooi weer, in de tuin en laat de jarige op zoek gaan naar de cadeaus. Gebruik hiervoor cadeautjes die familie of vrienden hebben opgestuurd of koop zelf kleine cadeautjes. Wat een feest!

 

 

Picknick thuis, in de tuin of in het bos

Ieder kind is dol op picknicken! Is het lunchtijd? Kies er dan voor om te picknicken met feestelijke lunchgerechtjes. Met mooi weer kun je lekker in de tuin of in het bos picknicken, maar ook thuis is picknicken een echte favoriet onder veel kindjes. Leg een mooi kleed op de grond en kies voor vrolijke bordjes en bekertjes voor een perfectie picknick setting.

 

Ben je op zoek naar lekkere lunch gerechtjes? Door te kiezen voor veel kleur ziet het er al snel feestelijk uit. Hieronder vind je een aantal superleuke lunch receptjes van Anniepannie.nl:

 

- Vrolijke en lekkere aardappelsalade

- Quiche met pompoen en peer

- Koude bietensoep

- Focaccia met chorizo en peterselie

- Mexicaanse maissalade

- En natuurlijk een lekker toetje, bijvoorbeeld deze heerlijke mango appeltaart

 

Mango appeltaart

Foto: Anniepannie.nl

 

Samen aan de slag met een feestmaal

Ook ’s avonds staat er natuurlijk iets lekkers op het menu. Ga samen aan de slag om daarna te genieten van een echt feestmaal. Je kunt bijvoorbeeld zelf samen pizza’s maken of pannenkoeken bakken. Of vul de tafel met taco’s, wraps, nachochips, lekkere vullingen voor de wraps en taco’s en dipjes voor de nacho’s: gezellig!

 

We hopen dat we je een beetje op weg hebben geholpen om voor je kindje toch een leuke verjaardag te organiseren! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.