YES, we mogen thuis weer feestjes vieren!

  • Geplaatst op
  • 0
YES, we mogen thuis weer feestjes vieren!

Je verjaardag in je uppie vieren is verleden tijd! Vanaf zaterdag 26 juni zijn de beperkingen voor thuisbezoek opgeheven en dat betekent dat je eindelijk weer vrienden en familie mag uitnodigen voor een gezellig feestje. Op anderhalve meter uiteraard, dat dan weer wel. En zoenen en knuffelen is dan misschien nog niet zo handig, maar dat mag de pret niet drukken toch? We snappen dat je het organiseren van een feestje een beetje bent verleerd, daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Niet meer in je eentje

Een verjaardagsfeestje in je eentje vieren hoeft gelukkig niet meer. Wie nodig jij allemaal uit om je volgende feestje mee te vieren? Houd rekening met de locatie waar je het feestje viert. Aangezien de anderhalve meter regel nog steeds van toepassing is, is het handig om te kijken hoeveel mensen er in de feestruimte passen. En check ook even of niemand klachten heeft van tevoren.

 

Wil je toch meer mensen uitnodigen dan dat er in de ruimte (op anderhalve meter) passen? Nodig dan een deel uit op een ander tijdstip, bijvoorbeeld een deel ’s middags en een deel ’s avonds.

 

Waar vier je het feestje?

Thuis, op locatie of buiten: waar vier jij je volgende feestje? Als je je feestje thuis binnen organiseert, zet dan vast stoelen klaar op voldoende afstand. Maak je gebruik van statafels? Plak dan stippen op de grond, zodat mensen op anderhalve meter van elkaar af kunnen staan. Klinkt allemaal misschien niet zo gezellig, maar zo houd je het wel helemaal coronaproof. Gelukkig is het zomer en is de kans groot dat het lekker weer is. Als je een tuin hebt, houd dan vooral je feestje lekker buiten

 

Pak uit met de versiering

Dat we weer feestjes mogen vieren thuis is reden genoeg om je huis helemaal om te toveren tot vrolijke feestlocatie. Ballonnen, slingers, confetti: kies een thema of een kleur en ga helemaal los.

 

Versiering verjaardag

 

Geen feest zonder hapjes

Een bak met borrelnoten waar iedereen met zijn of haar handen in zit is nu niet zo’n goed idee, maar er zijn natuurlijk andere manieren om lekkere hapjes te serveren. Zet bijvoorbeeld voldoende prikkers klaar voor de blokjes kaas, plakjes worst of de bitterballen. Of vul wegwerpbekertjes met chips of nootjes, zodat iedereen een bekertje kan pakken. Ziet er ook nog eens leuk uit. Sowieso is wegwerpservies een goed idee. Scheelt je na het feestje een hoop afwas!

 

Enjoy!

Misschien wel het belangrijkste: geniet van het feit dat je je verjaardag eindelijk weer samen kunt vieren. Veel feestplezier!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.