Wat is leuk om te doen op een babyshower?

Wat is leuk om te doen op een babyshower?

Je organiseert een babyshower voor een vriendin of (schoon)zus, maar je weet nog niet goed wat jullie gaan doen? Voor de zwangere is het erg fijn als de activiteiten worden afgestemd op wat zij leuk vindt. Daarnaast is het handig om rekening te houden met haar energie en eventuele zwangerschapsklachten. Stem het bijvoorbeeld af met haar partner als je zelf twijfelt. Ben je druk aan het bedenken wat leuk is om te doen op een babyshower? Hieronder vind je een aantal ideeën, hopelijk heb je er iets aan!

 

Rustige activiteiten voor een babyshower

Is de zwangere veel moe of heeft ze last van zwangerschapsklachten? Check dan onderstaande rustige babyshower activiteiten:

 

 1. High tea: misschien wel de meest gekozen activiteit voor een babyshower. En ook helemaal logisch, want hoe heerlijk is het als je als zwangere lekker in de watten wordt gelegd met heerlijke hapjes en drankjes terwijl je kunt bijkletsen met al je vriendinnen? Vergeet ook niet de cadeautjes en de babyshower versiering!
 2. Barbecue: is het zomer? Steek de barbecue aan en zorg voor verkoelende drankjes. Tip! Zet ook een mandje met zonnebrandcrème neer en zorg voor voldoende schaduw.
 3. Breakfast time: sta lekker op tijd voor de deur (wel handig om even af te stemmen met de partner) voor een heerlijk uitgebreid ontbijtje buiten de deur.
 4. Quiz: ook heel goed te doen tijdens een high-tea, een ontbijt of een barbecue. Bedenk vragen die gericht zijn op baby’s, zwangerschappen en de zwangere zelf. Wijs een quizmaster aan en quizzen maar!
 5. Babyfoto’s raden: laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen tijdens de babyshower. Weet jij wie wie is?
 6. Non-alcoholische borrel: is de zwangere normaal gesproken een echte kroegtijger? Dan is het leuk om hier met de babyshower iets mee te doen. Huur een (gedeelte van een) kroeg af, regel een lekker zitplekje voor de zwangere, alcoholvrije drankjes, een borrelhapje en met een muziekje op de achtergrond kan de zwangere nog even genieten van haar favoriete place-to-be.
 7. Wat ben ik: schrijf van tevoren briefjes met voorwerpen die baby- of zwanger gerelateerd zijn. Deel de briefjes opgevouwen uit en laat iedereen erachter komen wat hij of zij is door vragen te stellen waar alleen ja of nee op beantwoord kan mag worden.

  

 

Rosé gouden babyshower versiering

Folie ballon 'BABY'
rosé goud

€4,95

Babyshower versiering

Party props babyshower
(10 stuks)

€5,95

Babyshower versiering

Cupcake prikkers Twinkle
(12 stuks)
€4,50

 

Actieve babyshower activiteiten

Is de zwangere fit? Dan is het ook leuk iets actiefs te doen tijdens de babyshower, denk aan:

 1. Midgetgolfen
 2. Bootje varen: misschien niet heel actief, maar het is wel handig als de zwangere fit genoeg is om een bootje in- en uit te stappen.. Vergeet ook vooral de mand met borrelhapjes en non-alcoholische drankjes niet!
 3. Organiseer een workshop: van bonbons maken tot een kookworkshop voor kindergerechten: organiseer een workshop die je tijdens de babyshower kunt doen.
 4. Mocktailparty: de zwangere mag misschien geen alcohol, maar ook zonder alcohol maak je de lekkerste drankjes. Organiseer een hippe mocktailparty op locatie. Begin met een workshop mocktails (alcoholvrije cocktails) maken en eindig met een lekker hapje, zelfgemaakte mocktails en misschien zelfs een gezellig dansje. 

 

Babyshower versiering

 

Voorbereiding op de baby!

Verwacht de zwangere haar eerste kindje? Dan is het leuk om op haar babyshower spelletjes te doen die haar voorbereiden op de komst van de baby. Met een dikke knipoog natuurlijk ;)!

 

 1. Babypotjes proeven: koop een aantal potjes, neem lepeltjes mee en een blinddoek en laat de zwangere de smaken van de potjes raden.
 2. Blind een luier verschonen: laat de zwangere een pop verschonen met blinddoek om. Maak het extra moeilijk door een tijd in te stellen, lukt het haar om de pop binnen een minuut te verschonen?
 3. Raad het kinderliedje: laat de instrumentale versie van kinderliedjes horen en raad om welk liedje het gaat. Wie het eerst roept, heeft een punt!

 

 

gouden babyshower slinger

Slinger 'hello baby'
(70 centimeter)

€4,95

slinger geboorte meisje

Slinger it's a girl
(2 meter)

€9,95

slinger geboorte jongen

Slinger it's a boy
(2 meter)
€9,95

 

Creatieve babyshower voor de knutselfanaten

Wil je iets creatiefs doen op de babyshower? Knutselen is een gezellige activiteit om te doen tijdens een babyshower.  

 1. Rompers versieren: een echte klassieker! Koop effen witte rompers en ga lekker samen aan de slag met verf, glitters en stiften.
 2. Een luiertaart maken: hoe handig om al een voorraadje luiers in huis te hebben? Ga samen aan de slag met een luiertaart (kies niet voor luiermaat 2 of 3) die de zwangere na de babyshower uiteraard mee naar huis mag nemen.
 3. Luiers versieren: naast rompers versieren is het tegenwoordig ook een hit om luiers te versieren. Geef iedereen een stapeltje luiers en stiften en laat er bemoedigende woorden op schrijven. Zo wordt verschonen straks net even wat leuker!
 4. Macramé hanger maken: willen jullie iets leuks maken voor de babykamer? Maak dan een macramé hanger. Op Google vind je talloze websites die precies uitleggen hoe je dit maakt. Van een regenboog tot stijlvolle macramé plantenhangers: superleuk om te doen en om mee te geven aan de zwangere na de babyshower.

 

Babyshower versiering

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.