Waarom een kraamfeest of babyborrel organiseren?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Geboorte
  • 0
Waarom een kraamfeest of babyborrel organiseren?

De geboorte van je kindje is een magische gebeurtenis. Een wondertje die jij en je partner hebben gemaakt en die je eindelijk mag ontmoeten. Maar heb je ook al nagedacht over de periode daarna? Hoe ga je jouw kleine wondertje trots aan familie, vrienden en collega’s voorstellen? Er zijn veel goede redenen om een kraamfeest of babyborrel te organiseren. Lees hieronder de voordelen.

1. Voorkom wekenlang kraambezoek

Kraambezoek is leuk, maar niet als er wekenlang bijna dagelijks mensen over de vloer komen. Je moet steeds weer klaarstaan voor je visite. De kraamperiode is een mooie tijd, maar het is ook een vermoeiende tijd. Je bent aan het herstellen van de bevalling en de zorg voor de baby kost veel energie. Dat je beste vriendin langskomt om je een pan soep te brengen of je moeder voor de deur staat met de gestreken was, dat is heerlijk. Maar je hebt soms ook kraambezoek dat uren op de koffie komt.. Met een kraamfeest of babyborrel kun je dit voorkomen.

 

Kraamfeest organiseren

 

2. Je geniet meer van het feest

Je plant een kraamfeest of babyborrel op het moment dat je je daar fit genoeg voor voelt, bijvoorbeeld vier tot zes weken na de bevalling. Hierdoor geniet je veel meer van je vrienden, familie en collega’s. Leg je baby lekker in de kinderwagen of draag hem of haar in een draagdoek of draagzak. Zo kan iedereen jullie kleine spruit bewonderen. 

Babyborrel organiseren

 

3. Je hoeft niet steeds hetzelfde verhaal te vertellen

Wanneer je kiest voor wekenlang kraambezoek, dan zul je steeds hetzelfde verhaal moeten vertellen en dezelfde vragen moeten beantwoorden. Tijdens een kraamfeest kun je je verhaal aan meerdere mensen tegelijk vertellen. Daarnaast kun je ook wisselen van het ene groepje naar het andere, zodat je iedereen kort even kunt spreken. In de tussentijd vermaken de gasten zich ook met elkaar.

 

4. Je kunt jezelf voorbereiden op het feest

Tijdens de kraamperiode is er niets zo fijn als in je gemakkelijke kleding in huis rondlopen. Vind je het niet prettig om je bezoek in je huispak te ontvangen of om onverwachts bezoek te krijgen terwijl je in je pyjama rondloopt? Ook dan biedt een babyborrel of kraamfeest uitkomst. Je kunt je voorbereiden door misschien iets nieuws te kopen en even bij de kapper langs te gaan. Dat zorgt ervoor dat je op het feest samen met je baby extra zult stralen! 

 

Versiering kraamfeest

 

 

5. Maak er een echt feestje van met mooie versiering

De geboorte van je kindje is een goede gelegenheid voor een feest. Houd er wel rekening mee dat het om wat organisatie vraagt. Zoek een geschikte locatie, bedenk wie je wilt uitnodigen en welke hapjes en drankjes er worden aangeboden. Vergeet ook de uitnodigingen en de babyshower versiering niet! Met mooie versiering in blauw, roze, goud, rosé goud of mintgroen creëer je een leuke sfeer! Er is van alles mogelijk. Denk aan ballonnen, slingers, waaiers, tafellakens, etc. Het beste is om alles voor je bevalling te regelen, dan kun je na de bevalling je volle aandacht op je baby richten.

Versiering babyborrel

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.