Leuke traktatie ideeën met bekertjes

Leuke traktatie ideeën met bekertjes

Op zoek naar makkelijke traktatie ideeën? Er wordt steeds vaker lekker uitgepakt met traktaties op school, het kinderdagverblijf of de bso. Wij begrijpen dat je geen zeeën van tijd hebt om traktaties te maken en daarom hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet voor makkelijke traktaties die je met wegwerpbekertjes kunt maken. Op onze webshop vind je leuke papieren wegwerpbekertjes met verschillende printjes. Wist je dat je van deze bekertjes makkelijk een hele leuke & originele traktatie kunt maken? In deze blog laten we een aantal ideeën zien.

1. Prikkers & toppers

Kies een leuke wegwerpbeker uit, zorg voor vulling en prik er een toffe prikker in. Heerlijk simpel! In het voorbeeld hieronder is gekozen voor de space wegwerpbekertjes met de prikkers met zilveren sterren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een feestelijk kaarsje in de traktatie te prikken. Zo wordt trakteren wel heel leuk!

 

Makkelijke traktaties

 

2. Puntzakjes

Een traktatie in alleen een puntzakje een beetje saai? In een bekertje ziet het puntzakje er al heel anders uit. Voor deze panda traktatie is gekozen voor snoepgoed in bijpassende kleuren (zwart & wit). Door de puntzakjes dicht te knopen met zwart-wit bakers twine zijn de traktaties helemaal panda-proof. 

 

Panda traktaties

 

3. Traktatiestickers

Kies je voor een effen bekertje? Leuk de bekertjes dan op met traktatiestickers. In het voorbeeld hieronder is gekozen voor de beren traktatiestickers. Plak de stickers op een effen bekertje, vul pergamijn zakjes met iets lekkers of leuks, vul de bekertjes met de zakjes en knoop de zakjes dicht. Weinig werk, maximaal resultaat: top combinatie!

 

Traktatiestickers trakteren

 

4. Kroontjes

Is jouw kleine een echte prinses? Dan wordt zij vast en zeker erg blij van deze prinses traktaties. Superleuk om op een kinderfeestje in prinsessenstijl uit te delen. In dit voorbeeld is gekozen voor de rosé gouden kroontjes en de bekertjes met rosé gouden stippen. De bekertjes zijn hier gevuld met kleine spekjes, maar je kunt er ook een lekkere muffin in doen. De kleine feestgangers worden natuurlijk echte prinsessen door deze mooie kroontjes te dragen!

 

Traktatie ideeën

 

5. Klein speelgoed

Speelgoed & lekkers is voor kinderen dé perfecte combi! De wegwerpbekertjes lenen zich heel goed om klein speelgoed in te 'verstoppen'. Gebruik bijvoorbeeld kleine jungle dieren voor een jungle traktatie of kleine dino's voor een dino traktatie. Zie hieronder nog een aantal voorbeelden:

 

Traktatie jungle thema

Notitieboekje tijger print
(5 cm x 9 cm) 

€0,89

Unicorn traktatie

Notitieboekje unicorn print
(5 cm x 9 cm)
€0,89

Kleine uitdeeltraktaties

Roltongen 'Op de weg'
(8 stuks)
€2,95

 

6. Knutsel modus aan

Ben je in een echte knutsel-mood? Maak van de bekertjes dan leuke bakjes waar je van alles in kunt stoppen. In het voorbeeld hieronder is gekozen voor dino traktaties met popcorn. Het maakt niet veel uit wat er in zit, de traktatie is sowieso een leuke verrassing voor de feestgangers! Het maken van de bakjes kost wel iets meer tijd dan de andere traktaties die hierboven staan. Heb je niet veel tijd? Dan raden we het af om deze traktatie voor een hele klas te maken...

 

Wat heb je nodig voor deze traktatie?

 

- Dino bekertjes
- Dino confetti 
- Vulling (in dit geval popcorn)
- Schaar
- Potlood
- Lineaal
- Lijm

 

Traktaties dinosaurus

 

Hoe maak je deze leuke bakjes? Hieronder staat het stap voor stap uitgelegd:

 

- Knip de bovenste rand van het bekertje eraf.

 

- Knip vervolgens 8 inkepingen (ongeveer 2,5 - 3 cm) in het bekertje vanaf de bovenkant. Zorg ervoor dat alle inkepingen even lang zijn. Een handig hulpmiddel hierbij is om de inkepingen eerst aan de binnenkant van het bekertje te meten en te tekenen met potlood. 

 

- Vul de bekertjes met iets lekkers of leuks.

 

- Vouw elk flapje zorgvuldig een voor een naar binnen.

 

- Zorg ervoor dat de flapjes over elkaar heen vallen, je krijgt dan een soort waaier effect. Haak de punt van het laatste flapje onder de punt van een ander flapje, zodat je bakje mooi sluit.

 

- Er zit nu een klein gaatje in de bovenkant. Plak het bakje goed dicht met bijvoorbeeld een sticker of bevestig dino confetti met lijm aan de bovenkant van het bakje.

 

Dinosaurus traktatie

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.