Tips voor het organiseren van een kinderverjaardag

Tips voor het organiseren van een kinderverjaardag

Een kinderverjaardag organiseren kan een hele klus zijn. Waar moet je beginnen?! We geven je hier 5 tips voor het organiseren van een kinderverjaardag. De tips helpen je om er een kinderfeest van te maken waar zowel je kindje, de gasten als jijzelf volop van kan genieten. Let's get this party started!

1. Begin op tijd met ideeën opdoen

Wil je er een te gekke kinderverjaardag van maken, begin dan op tijd met ideeën verzamelen. Begin hier niet twee weken van tevoren mee, maar laat je het hele jaar inspireren door leuke ideeën die je tegenkomt. Wat zie je op andere verjaardagen? Uiteraard ga je niet hetzelfde doen, maar je kunt wel bekijken wat goed werkt, wat jij anders zou doen of hoe jij hier jouw persoonlijke twist aan kunt geven! Online inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram.

 

2. Kies een leuk thema

Je maakt het organiseren van een kinderverjaardag een stuk gemakkelijker als je een thema kiest. Je kunt hier alles op afstemmen; van de uitnodigingen tot de feestversiering. Vervolgens is het niet moeilijk om binnen dit thema hapjes en drankjes te bedenken. Laat het thema ook terugkomen in de verjaarsdagstaart. Welk thema past goed bij jouw kindje? Wat zijn de hobby’s van je zoon of dochter? En hoe is zijn of haar persoonlijkheid? Kijk ook eens bij onze thema’s voor inspiratie.

 

3. Zorg voor sfeer met de juiste aankleding!

De beste manier om de feeststemming er goed in te brengen, is door de gasten onder te dompelen in een magisch, origineel of stijlvol decor. Dat bereik je met de juiste feestdecoratie. Je hoeft geen professionele stylist te zijn! Met een beetje fantasie en leuke feestversiering maak je van elke kinderverjaardag een onvergetelijke belevenis. Door versieringen als ballonnen, folieballonnen, waaiers, verjaardagsslingers, tasselslingers en confetti op elkaar af te stemmen qua kleur, stijl en thema, creëer je binnen een handomdraai een uniek feestdecor!

 

4. Bereid leuke spelletjes en activiteiten voor

Denk eens terug aan jouw kindertijd: welke spelletjes op kinderverjaardagen zijn je bij gebleven? We hebben goed nieuws, want veel van deze spelletjes zijn nog steeds superleuk voor de kids van vandaag. Heb je een thema gekozen, dan kun je deze spelletjes aanpassen aan het thema. Geef je een legofeestje, organiseer dan een lepelrace met een legoblokje. Is het thema dinosaurussen, zet een spannende dinospeurtocht uit! Staat alles in het teken van eenhoorns, speel dan geen ezeltje prik maar eenhoorntje prik!

 

5. Tijd om te genieten!

Zorg dat je de dag ervoor zoveel mogelijk voorbereidt, dan hoef je op de dag zelf minder te doen en heb je tijd om van het feestje te genieten. Schakel de hulp in van familie of vrienden en zorg voor een duidelijke taakverdeling. Gebruik ook papieren serviesgoed en houten wegwerpbestek, dat scheelt weer afwas. Zo zorg je ervoor dat je niet de hele dag van hot naar her aan het rennen bent. Je hebt tijd om een praatje te maken met je bezoek en nog belangrijker: je hebt tijd om te genieten van het stralende gezichtje van jouw jarige job! Dat is juist waar alles om draait!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.