Tips & leuke ideeën voor de eerste verjaardag

Tips & leuke ideeën voor de eerste verjaardag

Je kindje wordt één jaar! Hoe pak je dat aan, zo’n eerste verjaardag? We komen direct met de belangrijkste tip: blijf zo dicht mogelijk wat bij jullie past en denk vooral aan wat jouw kleine meid of jongen echt leuk vindt. Lees in deze blog onze tips & ideeën voor een geslaagde eerste verjaardag.

Kies het juiste tijdstip voor het feest

Plan het feestje voor de eerste verjaardag van je kindje niet op het tijdstip dat hij of zij een middagslaapje houdt of op dat moment van de dag waarop je kindje doorgaans moe is. Is je kindje in de ochtend vaak lekker vrolijk? Of heeft hij of zij na het middagslaapje juist veel energie voor de rest van de dag? Ieder kind is verschillend, plan het feestje op een tijdstip dat het beste bij jullie kindje past.

 

Versiering verjaardag jongen 1 jaar

 

Wie nodig je uit voor de eerste verjaardag?

We raden je aan om alleen mensen uit te nodigen die dichtbij je staan en die je kindje goed kennen. Je zoon of dochter zal zich sneller op zijn of haar gemak voelen. Je voorkomt dat de jarige overprikkeld raakt, want vergeet niet dat de gasten hem of haar allemaal veel aandacht zullen geven. Voor een eenjarige kan dat al snel te veel zijn. Niet alleen zorg je met een beperkt aantal gasten ervoor dat het een rustig en gemoedelijk feestje wordt, je bespaart ook op de kosten.

De eerste verjaardag van je kindje is een speciale dag, die je misschien vooral ook samen met je kindje wilt doorbrengen. Sommige ouders kiezen er zelfs voor om de eerste verjaardag alleen met familie te vieren. Je kleintje zal zich er toch niets van herinneren en een groter feestje kan altijd nog als hij of zij zich er bewuster van is.

 

 

Je hoeft niet alles alleen te doen

Vind je het lastig om een verjaardagsfeestje te organiseren, schakel dan de hulp in van een familielid of vriendin die hier ervaring mee heeft. Bovendien kom je samen vaak ook tot creatievere ideeën. Een extra helpende hand op de dag zelf is ook heel handig. Het is belangrijk dat je samen met je kindje zo veel mogelijk van deze dag geniet! Als je zelf ontspannen bent, zal je dit ook op je kindje uitstralen.

 

Versiering verjaardag meisje 1 jaar

 

Playground voor de kleintjes

Alles draait erom dat je kindje het naar de zin heeft. Het is daarom een leuk idee om een speciale baby speelhoek in te richten. Leg een groot kleed in een hoek, met kussens en speeltjes. Hier kan de jarige meteen zijn of haar cadeautjes verkennen. Ook de kleine kinderen van het bezoek kunnen zich hier vermaken. Zorg ervoor dat je de kindjes goed in het oog kunt houden en dat de ouders rondom het kleed kunnen plaatsnemen op een stoel. Verwacht je ook oudere kinderen? Zet dan een tafel met kleurplaten, kleurtjes en spelletjes klaar of richt een filmhoekje in.

 

 

Versiering eerste verjaardag zoon of dochter

Versiering mag natuurlijk niet ontbreken! Jouw kleintje wordt vast en zeker helemaal enthousiast van ballonnen. Kies bijvoorbeeld voor ballonnen met het cijfer 1 erop, of kies voor versiering in een thema. Van ballonnen tot slingers en bordjes tot bekertjes: de eerste verjaardag van je kindje is een hele goede reden om heerlijk uit te pakken. Voor een volledig overzicht vind je hier leuke items voor de eerste verjaardag van jouw babyboy en hier voor de eerste verjaardag van je babygirl.

 

 

Cadeau ideeën voor een eerste verjaardag

Leren lopen, klimmen en klauteren, leren praten, alles willen ontdekken: een dreumes van (bijna) 1 jaar is volop in ontwikkeling. Van cadeautjes met leuke geluidjes tot boekjes met de mooiste plaatjes: je maakt een 1-jarig kindje al heel snel blij. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de eerste verjaardag van je zoon, dochter, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje? We hebben in deze blog een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.