Tips & leuke ideeën voor de tweede verjaardag

Tips & leuke ideeën voor de tweede verjaardag

Hiep hiep hoera, jouw zoon of dochter wordt 2 jaar! Jouw kleine dreumes wordt officieel een peuter. Een tweede verjaardag maakt je kleine spruit al veel bewuster mee dan de eerste verjaardag, dus superleuk om een beetje uit te pakken toch? Lees hier leuke en handige tips & ideeën voor een tweede verjaardag.

Wie, wat, wanneer?

Een verjaardag is voor een kindje best vermoeiend, houd hier met de planning rekening mee. Nodig bijvoorbeeld niet teveel mensen uit. Met alleen naaste familie en neefjes en nichtjes is je huis misschien al wel vol. Wil je toch veel mensen uitnodigen? Verspreid het feestje dan over twee dagen of zorg er dan voor dat het feestje niet langer dan ongeveer 3 uur duurt. Bedenk van tevoren welk dagdeel jouw zoon of dochter de meeste energie heeft. Is het een ochtendmens? Of is hij of zij meestal actiever na het middagslaapje? Vermeld in de uitnodiging de begin- én eindtijd, zodat het voor iedereen duidelijk is wanneer het feestje is afgelopen.

 

Is jouw kleintje in de zomer jarig? Dan is het ook een leuk idee om met een groepje af te spreken in een grote speeltuin, op een strandje of op een gezellige picknickplaats. Neem buitenspeelgoed mee, zoals ballen, schepjes, emmertjes en eventueel leuke buitenspelletjes. Daarnaast mag taart, drinken en lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. En vergeet ook niet de wegwerpbordjes en wegwerpbekertjes, zodat je alles na het feestje gewoon lekker kunt weggooien.

 

 

Versiering voor een 2e verjaardag

Met de versiering zet je direct de sfeer neer van de tweede verjaardag van jouw zoontje of dochtertje. Hij of zij zal gegarandeerd onder de indruk zijn, of je nu helemaal uitpakt met bijvoorbeeld een ballonnenboog of kiest voor een aantal ballonnentrossen en leuke slingers. Feest is het sowieso! Wist je dat er speciaal voor een tweede verjaardag leuke versiering verkrijgbaar is? Denk aan grote of kleine folie ballonnen in de vorm van een ‘2’ of taartkaarsjes in de vorm van een ‘2’.

Folie ballonnen cijfers

XXL folie ballonnen rosé goud
(86 cm) 

€3,95

Verjaardagskaars 2

Verjaardagskaars goud
cijfer 2
€1,95

Verjaardagskaars 2 zilver

Verjaardagskaars zilver
cijfer 2
€1,95

 

 

Een themaverjaardag voor je 2-jarige

Een thema voor de tweede verjaardag gaat vast en zeker in de smaak vallen! Is jouw kleintje bijvoorbeeld dol op dieren? Dan is een jungle, panda, safari of dinosaurus thema natuurlijk helemaal een hit. Ook Peppa Pig, Paw Patrol of Nijntje zijn leuke thema’s voor een tweede verjaardag. Klik hier om alle thema’s te bekijken die je bij Lief & Jarig kunt shoppen. Met een themaverjaardag kun je lekker uitpakken. Stem de versiering allemaal op elkaar af, zodat je een mooi geheel krijgt. Met een tweede verjaardag heb je zelf ook nog wel een beetje inspraak in de versiering of het thema, dat wordt bij een derde of vierde verjaardag wel heel anders…

 

Versiering tweede verjaardag

 

Vertier voor kleine feestgangers

De kans is groot dat er op een tweede verjaardag ook andere kindjes zijn. Neefjes, nichtjes, kindjes van vrienden of vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt: op een kinderverjaardag is jouw kleine spruit vaak niet het enige kindje. Tip: zorg voor een speelhoek waar de kindjes zich lekker kunnen uitleven. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Leg bijvoorbeeld ergens op de grond een groot plastic tafelkleed en leg hier papier, kleurpotloden en knutselspullen op. Is het mooi weer? Zorg dan voor leuk buitenspeelgoed.

 

 

Cadeau ideeën voor een tweede verjaardag

Wat geef je een 2-jarig meisje of jongentje? Vaak is het uitpakken van het cadeautje al een feestje! Er zijn veel leuke cadeau ideeën voor een tweede verjaardag, denk aan Duplo, Playmobil, ZoefZoef dieren van VTech, poppen of buitenspeelgoed. Is jouw kleintje een echte creatieveling? Met 2 jaar is leren knutselen ook een gezellige bezigheid. Er zijn genoeg knutselactiviteiten die je vanaf 2 jaar kunt doen, zoals vingerverven, stickers plakken of kleien.

 

Tip! Maak van tevoren een verlanglijstje voor de genodigden, zodat ze een cadeautje uit kunnen kiezen.

 

 

Trakteren bij een tweede verjaardag

Gaat je zoon of dochter naar de kinderopvang? Trakteren hoort er dan natuurlijk bij! Een traktatie voor een tweede verjaardag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een doosje rozijntjes met een kleinigheidje (denk aan een stuiterbal, een bellenblaas, een klein toetertje, een leuk masker of een speelgoeddiertje). Met een traktatiezakje is je traktatie al snel klaar.  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.