Tips & ideeën voor de derde verjaardag

Tips & ideeën voor de derde verjaardag

Wordt je kindje drie jaar? Dan heeft hij of zij ondertussen wel door wat het betekent om jarig te zijn; dat betekent cadeautjes én misschien wel een eerste kinderfeestje! Hoe pak je dat aan? Maak het jezelf gemakkelijk door voor een themafeestje te kiezen. Hieronder geef ik een aantal tips en ideeën voor thema’s voor de derde verjaardag van jouw spruit.

De derde verjaardag; welke thema kies je?

Drie jaar is een ideale leeftijd om het eerste kinderfeestje te organiseren. Een voordeel van kinderen in deze leeftijd is dat ze in hun enthousiasme alle lieve, schattige, knusse of avontuurlijke thema’s voor kinderfeestjes leuk vinden. Selecteer bijvoorbeeld drie leuke thema’s voor een derde verjaardag uit ons assortiment en vraag jouw kindje wat hij of zij het leukste vindt. Je geeft zelf de grote lijnen aan, maar je betrekt je kindje wel bij de organisatie van het kinderfeestje. Zo leef je samen naar de derde verjaardag toe!

 

Tips voor wie je uitnodigt en het aantal gasten

Je maakt je driejarige peuter heel blij met een kinderfeestje thuis. Je hoeft er niet groots voor uit te pakken om samen een topdag te beleven. Integendeel, het is juist een aanrader om het klein te houden. Je kunt ervoor kiezen om de ouders ook erbij uit te nodigen, dan zijn twee of drie vriendjes / vriendinnetjes misschien al helemaal goed. Wil je een kinderfeestje organiseren zonder ouders? De richtlijn voor het aantal genodigden is de leeftijd van de jarige plus één. Je kunt zo alle kindjes voldoende aandacht geven en jouw jarige job tot het middelpunt van het feest maken. Wat niet mag missen, is natuurlijk opvallende feestversiering. Tip: versier de stoel van de jarige uitbundig met slingers en ballonnen. Iedereen mag weten wie er jarig is!  

 

Ze creëer je een gezellig kinderfeestje thuis

Voor een driejarige is kleurrijke feestversiering een topprioriteit. Kleurrijke thema’s zijn: boerderijdieren, jungledieren en bosdieren. Niet alleen de kleuren, maar ook de dieren zullen de kleintjes tot de verbeelding spreken. Een ander leuk idee voor een derde verjaardag is om een bekend personage te kiezen. Denk aan Nijntje of Peppa Pig. Dat roept bij binnenkomst van de gasten meteen leuke reacties op. Je zult zien dat iedereen zich meteen thuis voelt. Vergeet niet om een grote folieballon met het cijfer 3 te bestellen! 

Folie ballonnen cijfers

XXL folie ballonnen rosé goud
(86 cm) 

€3,95

Folie cijfers ballonnen

XXL folie ballonnen goud
(86 cm)
€3,95

XXL folie ballonnen zwart
(86 cm)
€3,95

 

 

Tips & ideeën voor activiteiten op de derde verjaardag

De belangrijkste tip voor een kinderfeestje voor een derde verjaardag is: houd het simpel en geniet! Driejarigen vinden het al bijzonder genoeg om thuis met vriendjes te spelen. Uiteraard zijn er tradities die niet mogen missen, zoals het zingen voor de jarige en het uitblazen van de kaarsjes op de taart. Je vindt hier online de mooiste kaarsjes voor op de verjaardagstaart. Andere leuke activiteiten, zijn:

  • - Cadeautjes verstoppen
  • - Cakejes versieren
  • - Koekhappen
  • - Stoelendans
  • - Grabbelton

 

Extra tips voor een goed verloop van het kinderfeestje
Zijn de kinderen lekker aan het spelen? Laat ze dan hun gang gaan. Zolang als je alleen maar vreugdekreten hoort en lachende gezichtjes ziet, is alles prima. Je kunt eventueel kleurplaten klaarleggen of een leuk filmpje klaarzetten voor als het even te druk wordt. Voorkom huilende kindjes bij het weggaan, omdat ze niet naar huis willen, door uitdeelzakjes met een cadeautje mee te geven!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.