Spelletjes voor kinderfeestjes: voor binnen & buiten

Spelletjes voor kinderfeestjes: voor binnen & buiten

Wat ga je doen tijdens een kinderfeestje thuis? Een topfeestje organiseren is gemakkelijker dan je denkt. De kinderen willen niets liever dan lekker ravotten en plezier maken. Met deze tips voor te gekke spelletjes voor kinderfeestjes kun jij ze daarmee helpen. Geloof maar dat het een dolle boel wordt!

 

De leukste spelletjes voor buiten

Bij lekker weer is er niets leuker dan buitenspelen. Traditionele spelletjes zijn altijd leuk; bliklopen, zakspringen, verkleedparcours en trefbal met waterflessen. Wil je iets origineels? Doe dan een schildpadden battle. Verdeel de kinderen in groepjes van vier en laat ze op hun knieën kruipen met een deken (schild) over zich heen. Ze vallen de andere schildpadden aan om het ‘schild’ ervan af te trekken. Welke schildpad wint? Denk ook aan zoekspelletjes, waarbij puzzelstukken gezocht moeten worden of waarbij een schat in de tuin ligt begraven!

 

Tips voor verfrissende waterspelletjes

Is het volop zomer? Dat vraagt om heerlijke kinderfeest activiteiten met water:

 

Water doorgeven

Vorm twee rijen. Voor elke rij kinderen staat een fles water en erachter staat een lege fles. Elk kind heeft een bekertje. De eerste speler vult zijn beker en schudt het water in de beker van de speler erachter, maar zonder zich om te draaien! Het water uit de volle fles moet naar de lege fles. Welk team verspilt het minste water?

 

Parcours met een beker water

Geef de kinderen opdrachten: ren naar de boom, hinkel naar de muur, ga onder het hek door en van de glijbaan af. De kinderen moeten daarbij wel steeds een beker water boven hun hoofd houden. Een verfrissende race!

 

Waterballonnenpret

Er zijn veel leuke waterspelletjes met ballonen. Ga overgooien met waterballonen en vergroot telkens de afstand. Of speel tikkertje met een ballon met water, maar die niet dichtgeknoopt is. Door in de ballon te knijpen moet je de anderen met water ‘tikken’, oftewel nat spuiten!

 

Welke spelletjes kun je binnen spelen?

Zoek je ideeën voor een verjaardagsfeestje voor superhelden? Maak dan met garen een laserparcours in huis! Een fotozoektocht is ook gaaf. Schiet ingezoomde foto’s van objecten in huis. De kinderen moeten ontdekken waar de foto’s zijn gemaakt. Elk goed antwoord levert een letter op; welk woord wordt er met de letters gevormd? Grappige spelletjes voor binnen, zoals proefspelletjes met appelmoes, honing, citroen, etc., zorgen voor hilarische momenten. Voor oudere kids is een escaperoom met raadsels en opdrachten superspannend!

 

Versiering kinderfeestje

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.