Leuke ideeën voor een kinderfeestje thuis

Leuke ideeën voor een kinderfeestje thuis

Hiep hiep hoera, je kleine is bijna jarig! Tijd om na te denken over het kinderfeestje. Vanaf ongeveer 5 jaar vieren de meeste kindjes een kinderfeestje samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Kijkt jouw zoon of dochter er ook zo naar uit?

Een van de eerste dingen om te bepalen is of je het kinderfeestje thuis of buitenshuis gaat vieren. Wij hebben hieronder een aantal leuke en originele ideeën voor een kinderfeestje thuis op een rijtje gezet.

 

 

Samen pizza bakken

Samen eten maken doet het altijd goed! Koop of maak kleine pizza bodems, zet bakjes op tafel met toppings en laat de kids zelf hun eigen kleine pizza beleggen. Terwijl ze in de oven staan, kun je de tijd opvullen met een leuk spel thuis of buitenshuis of je kunt ervoor kiezen om dan de cadeautjes aan de jarige job te laten geven. Het voordeel bij het gebruiken van kleine pizza bodems is natuurlijk dat alle pizza's tegelijkertijd in de oven kunnen. Daarnaast laat het misschien ook nog ruimte over voor een 2e ronde. Eet smakelijk! 

 

 

Girly girls

Een feestje met alleen maar meiden? Koop benodigdheden om zelf een ketting te maken en schaf kinder make-up aan of kies bijvoorbeeld voor kinder nagellak. Laat alle meisjes een eigen ketting rijgen en laat ze lekker tutten met de make-up en/of de nagellak. Organiseer vervolgens een fotoshoot, dit kan zowel binnen als buiten. Zorg voor een leuke achtergrond met bijvoorbeeld confettiballonnen, mooie slingers of andere versiering. Je kunt zelf foto’s maken, maar je kunt ook iemand anders daarvoor vragen. Gegarandeerd een succes bij de girly girls!

 

 

Stoere boys

Get ready for take-off! Welke jongen is nou niet gefascineerd door astronauten? Zij laten de kans om voor een middag astronaut te zijn vast niet voorbij gaan! Maak samen rakketten van wc rollen en papier, zet een maanrace uit van grote blokken, stenen en stukken schuim (kan binnen en buiten) en zorg voor astronauten versiering. Of organiseer een moonwalk, waarbij alle deelnemers zo langzaam mogelijk – in slow-motion - naar het eindpunt moeten lopen. Degene die het laatste aankomt, wint. Eén spelregel: je moet blijven bewegen. Hier zullen de kleine ruimtevaarders nog lang over napraten.

 

Kinderfeestje astronauten

 

Creabea’s

Kleine creatievelingen maak je vast en zeker heel erg blij met een knutselpartijtje. Er zijn tegenwoordig veel verschillende knutselpakketten te koop, maar je kunt ook zelf alle benodigdheden aanschaffen. Kinderen vinden het vaak leuk om iets te knutselen waar ze ook echt iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes versieren, katoenen tassen pimpen, T-shirts decoreren of dromenvangers maken.

 

 

Bakkersfeest

Vaak maak je kinderen blij als ze mee mogen helpen in de keuken, hoe leuk is het om een bak workshop voor ze te organiseren? Je kunt een professional inhuren, maar je kunt de workshop ook zelf verzorgen. Zoek YouTube filmpjes op, koop leuke vormpjes en versieringen en ga lekker samen aan de slag. Je kunt de kinderen een (kleine) taart laten maken, maar ook muffins, koekjes of cakepops.

 

Muffins kinderfeestje

 

We hopen dat je iets hebt aan bovenstaande ideeën. Ben je helemaal inspiratieloos? Kijk dan eens bij onze thema's en organiseer een themafeestje. Succes gegarandeerd! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.