Kinderfeestje met ridder thema: tips activiteiten & aankleding

Kinderfeestje met ridder thema: tips activiteiten & aankleding

Als er één stoer thema is voor een kinderfeestje waarmee je helemaal los kunt gaan op het gebied van versiering, aankleding en te gekke activiteiten, dan is het wel een ridder thema. Het is een thema dat bij de kids echt tot de verbeelding zal spreken. Vanaf het moment dat ze arriveren kun je de kleine gasten onderdompelen in de wereld van ridders, draken, kastelen en paarden! We helpen je graag op weg met het organiseren van een ridder kinderfeestje.

Wie, wat, waar? Uitnodigingen in ridder stijl

Uitnodigingen ridder themaEen kinderfeestje begint met een uitnodiging. Met een kinderfeestje in ridder thema kan een uitnodiging die past bij dit thema niet ontbreken natuurlijk.

 

In onze webshop vind je uitnodigingen in de vorm van een gevaarlijke draak. Op de uitnodiging is ruimte voor de naam, de datum, tijd, locatie en contactgegevens (voor eventuele afmeldingen). Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit met deze stoere uitnodigingen, de feestgangers kunnen zo al een beetje in de stemming komen. Dappere ridders: versla die gevaarlijke draken! 

 

 

Met de aankleding zit het wel snor

Een onvergetelijk mooi decor voor een ridderfeest realiseren? Met zilveren slingers, ballonnen, folieballonnen en een indrukwekkende zilveren ballonnenboog is de riddersfeer zo gezet. Kies als basis van de feestversiering voor zilver- en grijstinten. Daarmee wek je meteen de associatie met helmen, zwaarden en harnassen. Vervolgens kun je uiteraard wat meer kleur brengen in de versiering door voor een of twee aanvullende kleuren feestversiering te kiezen. Binnen ons assortiment ‘Ridders & Draken’ zie je kleuren als blauw, geel en rood terugkomen. Daarmee zou je kunnen variëren in de overige versiering.

 

De gasten arriveren! Hoe creëer je een stoer ridderbuffet?

Ridders hebben vaak grote trek. Ze hebben een lange reis te paard achter de rug, dus bij aankomst op het feest willen vast en zeker zo snel mogelijk aanschuiven. Daarnaast brengen ze misschien wel een geschenk mee voor de jarige. Dit is een mooi moment om de gastheer of -dame de cadeaus uit te laten pakken. Als dank zorg je dat de riddertaart klaarstaat bij aankomst. Serveer een stuk taart op een ridder wegwerpbordje, scheelt na het feestje weer een hoop afwas! Na het luidkeels zingen van de verjaardagsliederen, moeten ook de kelen gesmeerd worden. De jonge, moedige ridders hebben vast grote dorst. Schenk appelsap of limonade in speciale ‘ridders & draken’ bekertjes. Zo, nu kan het feest echt beginnen!

Bordjes ridder thema kinderfeestje

Bordjes ridders & draken
(8 stuks) 

€3,95

Bekertjes ridder thema

Bekertjes ridders & draken
(8 stuks)
€3,95

Servetten kinderfeestje ridder thema

Servetten ridders & draken
(20 stuks)
€4,50

 

 

Tijd voor actie! Zin in een ridderspeurtocht?

Weer helemaal op krachten gekomen? Dan is het tijd voor actie! Wie moet er gered worden? Een prinses? Of misschien gaan er wel geruchten dat er in de buurt een schat verscholen ligt, die bewaakt wordt door een draak! Begin met het vertellen van een verhaal en spoor de ridders aan om op hun paard te stappen en een spannende speurtocht te volgen. Onderweg kun je de ridders vragen laten beantwoorden en leuke ridderspellen laten doen. Denk aan ringsteken, een estafette en een schild maken met knutselmaterialen of materialen uit de natuur. Het is ook leuk om de kinderen zich te laten verkleden als ridder en om ze te schminken.

 

Afsluiting van het ridderfeest

Hebben de kleine ridders alle avonturen goed doorstaan? Laat ze dan aan het einde van de dag plaatsnemen aan tafel om lekker ongegeneerd met hun handen een echt riddermaal te eten. Denk aan kippenbouten en friet! Dat hebben ze na zo’n avontuurlijke dag wel verdiend. Geef de ridders bij het naar huis gaan nog een leuk aandenken mee, bijvoorbeeld een ridderdiploma of een ridderkleurplaat met kleurtjes. Moe maar voldaan kunnen jullie terugkijken op een geslaagd ridderfeest.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.