Ideeën voor een kinderfeestje thuis - 6 jaar

Ideeën voor een kinderfeestje thuis - 6 jaar

6 jaar, dat is een perfecte leeftijd voor een onvergetelijk kinderfeestje! Laat je niet uit het veld slaan door de verantwoordelijke taak om een top kinderfeestje op touw te zetten. Een kinderfeestje voor een 6-jarige kun je prima gewoon thuis organiseren. Maar dan wil je natuurlijk wel wat leuke ideeën opdoen om er daadwerkelijk een succes van te maken. Denk onder meer aan uitpakken met te gekke feestversiering en bedenk enkele leuke activiteiten.

 

Het voordeel van een thema kinderfeestje thuis 6 jaar

Waar is jouw 6-jarige jarige job helemaal weg van? Neem dat als uitgangspunt voor het organiseren van een kinderfeestje thuis. De kans is groot dat je bij Lief & Jarig feestversiering vindt, die hier perfect op aansluit. Superhandig! Hier vind je namelijk versieringen en accessoires voor kinderfeestjes met thema’s, zoals voetbal, piraten, zeemeerminnen, astronauten, auto’s en prinsessen. Denk daarbij aan versiering en benodigdheden, zoals ballonnen, slingers, bordjes, bekertjes, servetjes, taarttoppers, kaarsjes, etc. Hiermee is de eerste stap voor het kinderfeestje thuis voor een 6-jarige gezet. Op naar de volgende stap!

 

Versiering thema kinderfeestje

 

 

Wat ga je doen tijdens een kinderfeestje thuis?

Laat je leiden door het thema! Wil je 6-jarige dochter graag een prinsessenfeestje? Dan hoort daar natuurlijk ‘je verkleden als een prinses’ bij. Of wat dacht je van een high tea voor prinsesjes of prinsessenkoekjes bakken? Een prinsessenbal waar gedanst mag worden kan natuurlijk ook! Stoere ridders gaan tijdens een speurtocht op zoek naar een draak. Echte voetbalfans doen uiteraard niets liever dan balspellen! Een specifiek thema brengt je sneller op leuke bijpassende ideeën voor activiteiten voor een kinderfeestje thuis.  

 

Organiseer een workshop voor kindjes van 6 jaar

Een ander leuk idee voor een kinderfeestje thuis voor kinderen van 6 jaar, is zelf een workshop organiseren. Denk aan workshops als:

  • Een model voor één dag
  • Vlogger workshop
  • Workshop pizza’s maken
  • Poppenkastpoppen maken
  • Workshop eenhoorns knutselen

Op YouTube kun je veel inspiratie vinden om jouw optreden als host voor deze workshop tot een succes te maken!

 

Extra tips voor een geslaagde dag

Kinderfeestjes, hoe leuk ze ook zijn, zijn vaak best vermoeiend. Je wilt er zelf ook van kunnen genieten. Plan daarom niet te veel op een middagje! We raden je aan om ook een rustig plekje te creëren met kleurplaten of waar de kinderen een filmpje kunnen kijken. Dan kun je tussendoor even op adem komen. Tip voor een leuke afsluiter: verstop een wekker die binnen korte tijd afgaat. De kinderen moeten proberen om op tijd de wekker te vinden. Als de wekker is gevonden (of is afgegaan) krijgt iedereen een traktatie en is het kinderfeestje afgelopen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.