Ideeën voor een kinderfeestje thuis – 5 jaar

Ideeën voor een kinderfeestje thuis – 5 jaar

Hoe pak je dat aan, een kinderfeestje thuis organiseren voor een 5-jarige? We helpen je graag op weg met een aantal ideetjes.

Het beste advies dat we kunnen geven is: houd het eenvoudig. Ingewikkelde spelletjes en andere uitzonderlijke activiteiten zijn op deze leeftijd nog niet nodig. Natuurlijk wil je wel een feeststemming creëren. Dat is onze specialiteit! Met onderstaande ideeën, die iedereen gemakkelijk tot uitvoer kan brengen, maak je er een spetterend kinderfeestje van.

 

Lekker onbezorgd thuis een kinderfeestje vieren

Er is niets leuker voor 5-jarigen, dan om hun vriendjes en vriendinnetjes thuis uit te nodigen om te komen spelen. Misschien wil je kindje wel een thema voor het feestje? Sommige kinderen weten meteen wat ze willen: eenhoorns, ridders & draken, prinsessen of piraten! Neem ook een kijkje in ons overzicht met thema’s voor kinderfeestjes voor meer inspiratie. Onder deze thema’s vind je alles wat je nodig hebt om je huis om te toveren tot feestruimte: ballonnen, slingers, papieren bordjes en bekertjes, servetjes, kaarsjes, tafelkleden, etc. Je vindt hier ook leuke accessoires zoals kroontjes voor prinsesjes of ooglapjes voor piraten.

 

Thema feestje versiering

 

 

Ideeën voor spelletjes thuis voor de 5de verjaardag

Kinderen van 5 kun je goed amuseren met eenvoudige spelletjes. Bestel je ballonnen voor de versiering van het kinderfeestje? Dan kun je hier ook meteen spelletjes mee doen! Iedereen kent wel stoelendans. Dit kun je in plaats van met stoelen ook met ballonnen doen. Gooi ballonnen in de lucht, maar telkens één minder dan het aantal kinderen. Stopt de muziek, dan grijpt iedereen zo snel mogelijk een ballon. Het kindje dat overblijft zonder ballon mag een ballon wegpakken voor de volgende ronde. Of verstop papiertjes met een opdracht in de ballonnen. Laat steeds een kindje een ballon kapot prikken en de opdracht uitvoeren; een rondje hinkelen, van de glijbaan af, een liedje zingen, etc.

 

Tips voor overige activiteiten – 5 jaar

Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor een kinderfeestje thuis, die altijd een succes zijn onder 5-jarigen. Zet bijvoorbeeld een kist met verkleedkleren klaar. Bij mooi weer zijn stoepkrijten of met bellenblaas spelen favoriete bezigheden. Denk ook aan traditionele activiteiten, zoals koekhappen, blikgooien en spijkerpoepen, want dat blijft gewoon leuk. Wil je liever een hippe activiteit van nu? Dan is een piñata een aanrader. Of wat dacht je van muffins versieren?

 

P.S. Sta er niet van versteld als de kinderen gewoon vrij willen spelen en daarmee de grootste lol beleven! Een kinderfeestje thuis is voor een 5-jarige vaak al speciaal genoeg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.