Ideeën voor een kinderfeestje in december

Ideeën voor een kinderfeestje in december

Jarig in december? Dan is het dubbel feest! Of misschien wel driedubbelfeest! De sint, de kerstman en een jarige job! Je denkt misschien met een zucht dat dat wel erg veel is. En hoe zit het met het weer? Wist je dat het een groot voordeel is om een kinderfeestje te organiseren rond de kerst? Overal hangt een magische sfeer en er is van alles te doen. Doe daar juist je voordeel mee. We geven je hier leuke ideeën voor een kinderfeestje in de maand december.

Haal een feestelijke kerstsfeer in huis

Een voordeel van jarig zijn in december is dat je het kinderfeestje in de kerstvakantie kunt houden. Je hebt de tijd om alles goed voor te bereiden en iedereen is in een ontspannen vakantiesfeer. Hoogst waarschijnlijk is je huis al in een feestelijke sfeer vanwege de kerstversiering en de kerstboom. Er zijn genoeg leuke kerstactiviteiten die je met de kids binnenshuis kunt doen. Denk aan leuke kerstversiering maken voor in de kerstboom, kaarsen versieren, beeldjes kleien, kerstlichtjes maken en kerstkransjes bakken. Zet gezellige kerstmuziek op om iedereen helemaal in de kerstmood te krijgen. Daarna kun je nog een kerstfilm opzetten of een kerstverhaal voorlezen. Kortom, een ontspannen kinderfeestje in een magische sfeer!


Kinderfeestje in december: eropuit!

Ga je er toch liever op uit tijdens een kinderfeestje in december? Dan hoef je niet ver te zoeken voor leuke gelegenheden voor een topfeest! Staat er misschien een ijsbaan op het plein in de stad of het dorp waar je woont? Op steeds meer plekken in het land vind je in de kerstperiode een ijsbaan. De kinderen kunnen hun energie kwijt en beleven een heerlijke middag. Na afloop geniet je samen van warme chocolademelk en wafels. Daarnaast herrijzen er in veel gemeenten kerstdorpen en winterwonderlanden die je kun bezoeken. Ook in veel musea organiseert men in deze periode kerstactiviteiten voor kinderen. Misschien er bij jou in de buurt wel iets leuks te ontdekken?!

 

Organiseer een kerstspeurtocht

Heb je geluk en zit het weer mee, dan is het ook een te gek idee om een kerstspeurtocht te houden. Zorg dat je wel een alternatief plan hebt voor als het buiten plenst. Een beetje regen of kou kan geen kwaad. Licht de ouders vooraf in en zorg dat de kids hun laarzen, winterjas en paraplu meenemen. Rond het thema kerst zijn er veel leuke mogelijkheden voor een speurtocht. Denk aan opdrachten als ‘zoek de kerstcadeautjes die de kerstman kwijt is geraakt’ of ‘zoek de kerstman die met zijn arrenslee vast is komen te zitten’. Laat je fantasie de vrije loop en trek de kids mee in de heerlijke kerstsfeer.

 

Taart eten en cadeautje uitpakken

Zomer of winter, weer of geen weer: er zijn altijd twee elementen die niet mogen missen op een kinderfeestje en dat zijn natuurlijk de verjaardagstaart en cadeautjes uitpakken. In de kersttijd is het niet moeilijk om een prachtige verjaardagstaart te maken. Je bestelt gemakkelijk de mooiste kaarsjes en versiering voor op de taart; gouden of zilveren kaarsjes, cupcake prikkers in de vorm van sterren, gouden bordjes, etc. Het mag allemaal volop shinen & schitteren. Met slagroom en witte hagel breng je elk cakeje en taartje in wintersfeer! Maak ook een leuk moment van het uitpakken van de cadeautjes: laat ze verstoppen of speel samen met de kindjes een dobbelspel. Wie 6 gooit mag zijn of haar cadeautje aan de jarige geven.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.