Ideeën voor de leukste kinderfeestjes buiten

Ideeën voor de leukste kinderfeestjes buiten

Voor kinderen is er niets zo fijn als buiten spelen! Is jouw kindje jarig in de zomer, dan is de kans groot dat het prachtig weer is. Je kunt de verjaardag van je zoon of dochter dan prima in de buitenlucht houden. Maar wat als er juist op die datum een hittegolf wordt voorspeld?! We geven je hier tips en ideeën voor het organiseren van een kinderfeestje buiten bij warm weer. Waar moet je rekening mee houden en welke leuke activiteiten kun je met de kids doen?

 

Locatie: waar houd je het kinderfeestje?

Kies een locatie buiten waarvan je zeker weet dat er voldoende schaduw is, bijvoorbeeld een speelbos. Onder het bladerdek in de schaduw is het goed vertoeven. Houd je het kinderfeestje buiten in de tuin, zorg dan voor extra parasols. Vraag de ouders om de kinderen vooraf goed in te smeren, maar zorg ook dat je zelf zonnebrandcrème klaar hebt staan. Je kunt ook een kist met hoedjes, petjes en zonnebrillen klaarzetten; leuk verkleden en tegelijkertijd goed beschermd tegen de zon! Kies bij voorkeur een locatie waar je ook naar binnen kunt. Denk bijvoorbeeld aan een speeltuin met een indoor en outdoor gedeelte.

 

 

Kinderfeestje buiten met water

Bij warm weer mag waterpret niet ontbreken. Zet een of meerdere zwembadjes buiten op, laat er opblaasdieren in drijven en zet waterspelletjes klaar. Dan wordt het beslist een geslaagd kinderfeestje. Nog een aantal ideeën voor een kinderfeestje met water:

 

  • - Een waterpistolen- of waterballonnengevecht
  • - Flessenvoetbal
  • - Blik 'gooien' met waterpistolen: in plaats van gooien met een bal, moeten de kindjes de blikjes met een waterpistool omver spuiten.
  • - Zet een parcours uit dat de kinderen moeten afleggen met een bekertje water met gaatjes erin in hun hand. Wie houdt aan het einde van de race het meeste water over?
  • - Vul een bak met water en leg daarin verpakte snoepjes of kleine cadeautjes. De kinderen moeten ze met hun mond uit de bak vissen. Afkoelen maar!

 

Opbaas zebra

Opblaas zebra
(60 x 55 cm)

€8,95

Opblaas olifant

Opblaas olifant
(60 x 55 cm)

€8,95

Opblaas aap

Opblaas aap
(61 cm)

€6,95

 


Spelletjes met ijs

Is het zo heet dat je naar nog meer verkoeling snakt? Ga dan met ijs aan de slag. Zet een bak met water met niet smeltbare snoepjes of kleine cadeautjes een dag van tevoren in de vriezer. Laat de kinderen het ijsblok aanvallen door erin te hakken om bij de presentjes te komen. Je kunt een kind met een ijsklontje een tekening laten maken op de rug van een ander kind. Deze moet dan raden wat de ander heeft getekend. Het is ook een leuk idee om de kinderen waterijsjes te laten maken. Koop vormpjes en laat ze met water, vruchtensiroop, fruit en snoepjes zelf waterijsjes maken. Doe dit aan het begin van het feest, zodat ze aan het einde hun zelfgemaakte ijsjes kunnen opeten!

 

 

Buiten slapen: een kinderfeestje om nooit te vergeten!

Is je kindje al oud genoeg voor een slaapfeestje? Organiseer dan een slaapfeestje buiten in de tuin! Dit kinderfeestje gaan de kleine feestgangers vast en zeker nooit vergeten. Zet tenten neer, laat iedereen zijn of haar eigen luchtbed en slaapzak meenemen en het grootste gedeelte is al geregeld. Begin de avond bijvoorbeeld met een barbecue of lekkere hapjes en drankjes en maak een kampvuur als het donker begint te worden. Gezellig kletsen, liedjes zingen, spelletjes doen of verhalen vertellen: er zijn genoeg ideeën die je op een slaapfeestje kunt doen. Hieronder vind je nog een aantal ideeën om het slaapfeestje buiten nog leuker te maken:

 

  • - Hang gezellige lichtjes op in de tuin.
  • - Bedenk een thema die je overal in doorvoert: van een dresscode tot de versiering.
  • - Is het erg warm weer? Zet dan een zwembad neer waar de kindjes 's avonds nog lekker in kunnen plonzen. 
  • - Zorg voor een lekker ontbijtje de volgende ochtend of regel een ontbijtje op bed. 

 

 

Overige ideeën & tips

Als het erg warm is, kun je het wat rustiger aan doen en een spannend verhaal voorlezen in de schaduw. Of maak een buitenbioscoop op een schaduwrijk plekje, waar de kinderen tot rust kunnen komen. Verder is het belangrijk dat je voldoende verfrissende drankjes en hapjes klaar hebt staan: water met ijs, vruchtensap, waterijsjes en koel fruit dat uit de koelkast komt, zoals watermeloen, druiven en aardbeien. Je kunt ook het kinderfeestje later in de middag laten beginnen en aan het einde een gezellige barbecue houden. Serveer al het lekkers op vrolijke bordjes en in kleurige bekers en zorg voor zomerse slingers: je zomersetting is hiermee helemaal klaar!

 

Vlaggenlijn lila

Vlaggenlijn lila
(10 meter)
€3,50

Pastelkleurige bordjes

Bordjes pastelkleuren
(8 stuks)
€4,50

Pastelkleurige bekertjes

Bekertjes pastelkleuren
(8 stuks)
€4,50

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.