Hoe organiseer je thuis een piraten kinderfeestje?

Hoe organiseer je thuis een piraten kinderfeestje?

Je kind is jarig en daarom wil je graag een te gek kinderfeestje organiseren, maar hoe doe je dat? Eén ding weet je zeker; het thema piraten is altijd een succes. Nu is het de kunst om je fantasie de vrije loop te laten, het kind in jezelf naar boven te halen en er een megaleuk piraten kinderfeestje van te maken. Geen paniek, Lief & Jarig is van de partij om je hiermee te helpen. Met deze tips en ideeën weet jij de piraten die straks bij jou aan boord komen uitstekend te vermaken!

Maak een piraatwaardige uitnodiging

We beginnen meteen met een belangrijke tip, die ervoor zorgt dat het kinderfeestje van jouw zoon of dochter een nog mooiere belevenis wordt. Betrek je kind bij de voorbereidingen door samen mooie, of in dit geval piraatwaardige, uitnodigingen te maken. Maak van de keukentafel een knutseltafel en ga aan de slag met het maken van een flessenpost uitnodiging of knutsel schatkistjes met daarin de uitnodiging. Je kunt de uitnodiging voor het piratenfeest ook in de vorm van een schatkaart presenteren. Kortom, handen uit de mouwen, er is werk aan de winkel!

 

Piraten feestversiering kinderfeestje


Ga op zoek naar piraten decoratie voor kinderfeestjes

Een piraten kinderfeestje thuis organiseren brengt nog meer voorpret met zich mee. We kunnen je alvast geruststellen dat dit niet veel tijd hoeft te kosten. Er bestaan fantastische collecties kinderfeestversiering met het thema piraten, die je gemakkelijk online kunt bestellen. Bedenk wat je allemaal nodig hebt en laat je inspireren door wat je online allemaal kunt vinden. Wat mag er absoluut niet missen? We hebben alvast een lijstje voor je opgesteld:

 

 

Uiteraard bestel je al deze benodigdheden in zeeroversfeer. Je zult ontdekken dat je veel leuke dingen tegenkomt. De basis voor je piraten kinderfeestje thuis is hiermee gelegd. Er zijn echter nog veel meer leuke details, waarmee je het piratenpartijtje compleet kunt maken.

Slinger piraten feestSlinger 'Pirates party'
(1 meter)
€4,95

Ballonnen piraten feestBallonnen piraten print
(6 stuks)

€3,50

Schatkaart piraten versiering placematPiraten schatkaart placemats
(6 stuks)
€3,95

 

 

Dompel je gasten onder in piratensfeer

Verzorg het feestje tot in de details door de feesttafel aan te kleden met extra piratendetails, zoals piraten placemats of versier de tafel met papieren piratenscheepjes. Het is ook een leuk idee om voor elke piraat een piratenhoed en een ooglapje klaar te leggen. Of wat dacht je van een traditionele verkleedkist met piratenkleding, prinsessenjurken, zeemeerminnenstaarten en andere accessoires om het zeeroverfestijn nog meer sfeer te geven. Je kunt online ook leuke traktatiezakjes bestellen in piratensfeer, zodat je aan het einde van het feest in stijl afscheid kunt nemen.

Piraten traktatiezakjesPiraten traktatiezakjes
(6 stuks)
€2,95

Piraten hoed en ooglapPiraten hoed & ooglap
zwart

€3,50

Piraten bordjesPapieren bordjes piraten
(6 stuks)
€2,95

 

Hoe houd je de piraatjes bezig?

Als er één thema is waarmee je tal van te gekke kinderactiviteiten kunt bedenken, dan is het wel ‘piraten’. Maak er een avontuurlijk feestje van door bijvoorbeeld een speurtocht met schatkaart te maken. De kinderen gaan via aanwijzingen en raadsels op zoek naar de schatkist. Verstop de kist in huis, buiten in de tuin, in de zandbak, onder een hoop bladeren of begraaf hem zelfs in de bossen. Vul de kist met chocolademunten en andere lekkernijen of kleine cadeautjes. Wat een avontuur! Daarnaast zijn er allerlei andere spelletjes en knutselactiviteiten mogelijk. Denk aan:

 

  • Haaihappen

In plaats van koek hang je snoephaaien aan een touw en laat je de hongerige piraten ernaar happen.

  • Zwaard knutselen

Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld buiten met takken en een stuk touw, maar ook binnen met karton en verf.

  • Piratenparcours

Zet een hindernisparcours uit in de tuin alsof het een piratenschip is. Laat de zeerovers van de ene hoepel naar de andere springen, laat ze onderweg blikgooien (kanonschieten) of ringwerpen, maak van kartonnen dozen een tunnel om doorheen te kruipen, denk aan een stukje zaklopen en andere leuke piratenfratsen.

  • Piraten kleurplaten

Zorg voor een tafel waar piraatjes zich kunnen terugtrekken als ze even genoeg hebben van grote avonturen. Leg hier piratenkleurplaten voor ze klaar.

 

Met deze tips wordt het organiseren van een piratenkinderfeestje een ‘piece of cake’. O, ja vergeet natuurlijk niet om voor een echte piraten verjaardagstaart te zorgen!

 

Piraten kinderfeestje thuis organiseren

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.