Hoe organiseer je een kinderfeestje voor je kleuter?

 • Geplaatst op
 • 0
Hoe organiseer je een kinderfeestje voor je kleuter?

Is jouw kindje 4 of 5 en wil hij of zij heel graag een kinderfeestje geven? Superleuk! Kleuters zijn snel tevreden als het gaat om feestjes en met een eenvoudig kinderfeestje maak je je kleuter vast en zeker al heel erg blij. In deze blog vind je een aantal tips die je helpen bij het organiseren van een kleuterfeestje.

Hoelang duurt een kleuterfeestje?

Een eerste kinderfeestje voor je kleuter is best spannend, een feestje van ongeveer 2 uurtjes is al echt voldoende. Kleuters hebben vaak wat minder geduld dan oudere kindjes en zijn sneller vermoeid. Daarnaast ben jij na 2 uur waarschijnlijk ook wel blij dat het feestje voorbij is ;)… Het belangrijkste is dat jouw kleuter even in het middelpunt van de belangstelling staat en zijn of haar verjaardag samen met vriendjes en vriendinnetjes kan vieren.  

 

Thuis of een kleuterfeestje op locatie?

Voor de organisatie van een feestje is het belangrijk om te weten of je het feestje thuis organiseert of op locatie. Vier je het thuis? Zorg dan voor leuke versiering, bedenk bijvoorbeeld een thema dat past bij jouw kleuter. Ook mag een taart natuurlijk niet ontbreken! Daarnaast is het handig om een aantal activiteiten voor te bereiden, dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Verderop vind je ideeën die je tijdens een kleuterfeestje kunt doen.

 

Vier je een kleuterfeestje op locatie? Een speelparadijs of bowlen zijn altijd een succes! Het voordeel van een kinderfeestje vieren op locatie is dat je zelf minder voorbereidingen hoeft te treffen. Je kunt op veel locaties een kinderfeestje organiseren, vaak is dit inclusief een drankje en een hapje. In de zomer is het leuk om een picknick te organiseren op een plek waar de kindjes ook lekker kunnen spelen. Hapjes en drankjes kun je zelf meenemen en daarnaast kunnen de kleuters hun energie heerlijk buiten kwijt.  

 

Hoeveel kleuters nodig je uit?

Voor een kleuterfeestje hoeft de groep nog echt niet zo groot te zijn. Laat jouw kleuter 4 of 5 kindjes uitnodigen, dan ben je met een leuk klein groepje.

 

Leuke thema’s voor een kleuterfeestje

Vier je het kinderfeestje voor je kleuter thuis? Dan is het bedenken van een thema altijd een hit. Je kunt alles op het thema afstemmen, van de versiering en de hapjes tot de activiteiten. Of maak samen outfits in thema (bijvoorbeeld een dierenmasker) voor de kleuters, gegarandeerd een succes. Thema’s die het bij kleuters altijd goed doen zijn:

 

Versiering thema kinderfeestje

 

 

Wat ga je doen op een kinderfeestje met kleuters?

Met een spanningsboog van zo’n 10 minuten is het handig om een aantal activiteiten voor te bereiden voor de kleine feestgangers. Besteed bijvoorbeeld extra aandacht aan het uitpakken van de cadeautjes. Laat de kindjes de cadeautjes verstoppen, de jarige mag de cadeautjes (eventueel na een hint) een voor een gaan zoeken en uitpakken.

 

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk lekker eten en drinken! Laat de kleuters zelf een wafel versieren met slagroom en versiersels, ga samen cupcakes bakken en versieren, laat ze fruitspiesjes maken of bak lekker pannenkoeken. Heerlijk!

Verder zijn er veel activiteiten te bedenken die geschikt zijn voor een kleuterfeestje, zoals:

 • - Knutselen: op Pinterest vind je talloze knutselideeën.
 • - Koekhappen: een ouderwets spelletje dat nog steeds een succes is voor jong en oud. Overigens ook erg lekker met spekjes of donuts!
 • - Stoepkrijten: laat de kleuters heerlijk buiten stoepkrijten, je krijgt waarsch
 • - Verkleden: heb je een kist vol verkleedkleren? Wat een feest! Vergeet ook niet om foto’s te maken.
 • - Speurtocht binnen of buiten
 • - Blind proeven: doe een blinddoek voor en laat de kleuters pindakaas, jam, hummus of stukjes fruit/groente proeven.
 • - Schminken
 • - Ballontennis
 • - Eierenrace
 • - Dansen: met de discolampen aan en Kinderen voor Kinderen of K3 uit de speakers gaan die voetjes vast en zeker van de vloer. Ook leuk: maak er een spelletje ‘Stop als de muziek stopt’ van.
 • - Zelf spelen: speelgoed van iemand anders is altijd leuker dan thuis. Laat de kindjes ook gerust een kwartiertje of halfuurtje zelf spelen, ze vermaken zich vast en zeker wel eventjes zelf. Heb jij mooi tijd om de volgende activiteit voor te bereiden of zelf even tot rust te komen ;)..

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.