Hoe maak je een ballonnenboog?

Hoe maak je een ballonnenboog?

We kennen allemaal de ballonnenboog: een echte blikvanger bij winkels, openingen, bruiloften en jubilea. Vaak wordt een ballonnenboog buiten neergezet, maar eigenlijk heel zonde van al het werk voor feestjes die binnen worden gevierd. Wat steeds vaker zien is de ballonnenboog die je binnen kunt gebruiken als decoratie voor ieder feestje. En dan bedoel ik niet de standaard degelijke ballonnenboog, maar een hippe boog met verschillende soorten ballonnen: diverse groottes, folie- en latexballonnen en moderne kleuren! Alles mag, alles kan. Een geboorte ballonnenboog voor een babyshower of kraamfeest, een boog waar bladeren in zijn verwerkt voor een jungle party of een hippe gouden of rosé gouden boog. Je kunt zoveel variëren. In deze blog leg ik uit hoe je zo’n hippe boog kunt maken.

Wat heb je nodig voor de ballonnenboog?

1. Ongeveer 70 - 80 ballonnen in verschillende groottes, verschillende soorten ballonnen, eventueel folieballonnen
2. Ballonnenlint
3. Dubbelzijdig plakband
4. Ballonnenpomp
5. Kleefknopjes en visdraad om de boog mee op te hangen

 

Je kunt ook een DIY pakket aanschaffen, kijk bijvoorbeeld hier eens voor onze verschillende ballonnenbogen. De ballonnenpomp, het visdraad en kleefknopjes zijn hier niet bij inbegrepen.

 

Ballonnenboog pakket

 

 

Hoe maak je de ballonnenboog?

1. Blaas alle ballonnen op
Je begint met het opblazen van alle ballonnen. Gebruik hiervoor een ballonnenpomp, dit is gemakkelijker en het gaat een stuk sneller dan alles met de mond opblazen. Hoe groter je de boog wilt maken, hoe meer ballonnen je nodig hebt. Voor de ballonnenboog hieronder op de foto gebruikten wij ongeveer 70 ballonnen. 

 

Jungle ballonnenboog

 

Wil je een bepaald kleurenpatroon maken, zoals een regenboog? Bedenk dan van tevoren hoeveel je wilt gebruiken van elke kleur. Wij maakten een jungle ballonnenboog en vonden het leuk als we verschillende ballonnen door elkaar gebruikten, dus maakte de volgorde niet heel veel uit.

 

2. Maak de ballonnen aan elkaar vast
Vervolgens pak je het ballonnenlint. Houd ongeveer 20 – 30 cm vrij voor het eventueel ophangen of bevestigen van de ballonnenboog. Begin met het maken van de ballonnenboog door het tuitje van de ballon door het gaatje van het ballonnenlint te trekken. Wij vulden niet ieder gaatje, maar lieten vaak 1 gaat je ertussen zitten. Hoe meer gaatjes je vult, hoe voller de ballonnenboog wordt. Gebruik je vooral grotere ballonnen (zoals wij), dan is het heel lastig om ieder gaatje te vullen. Je ziet er later niets meer van terug als je niet ieder gaatje hebt gevuld met een ballon.

 

BallonnenlintWij maakten een korte boog en de vorm ontstond eigenlijk al vanzelf. Als je een scherpere bocht wilt in je ballonnenboog, laat dan wat meer gaatjes vrij, buig het lint in de juiste vorm en ga daarna verder met de ballonnenboog. Zorg ervoor dat je dit punt ophangt bij het bevestigen van de ballonnenboog, zo blijft alles goed zitten.

 

3. Hang de ballonnenboog op
Heb je de lengte van je ballonnenboog bereikt? Hang de ballonnenboog dan op de juiste plek. Je kunt hiervoor de kleefknopjes gebruiken die we in de shop te koop hebben. Trek vervolgens voorzichtig een aantal stukken visdraad door de boog, onder het ballonnenlint door en hang de boog op. Je bent nu al bijna klaar!

Kleefknopjes
4. Finishing touch
Als finishing touch kun je kijken of er ergens nog gaten zitten. Deze kun je opvullen door op een losse ballon een stukje dubbelzijdig plakband te plakken en de ballon bevestig je vervolgens aan een andere ballon, zodat het gat wordt opgevuld. Wil je graag folieballonnen of hele kleine ballonnen in je boog verwerken? Ook deze kun je het beste met dubbelzijdig plakband aan een andere ballon bevestigen. Wij hebben de boog opgevuld met een aantal kleinere gele ballonnen door middel van dubbelzijdig plakband. Daarnaast vonden we het leuk om decoratiebladeren toe te voegen, voor een echte jungle look. Wil je dit ook? Je kunt de bladeren gewoon tussen de ballonnen schuiven, deze blijven prima op hun plek zitten.

 

Decoratiebladeren jungle ballonnenboog

 

5. Deel je foto!
Het is een heel verhaal geworden, maar het is echt makkelijker dan het lijkt vonden wij. Ga je zelf aan de slag met een ballonnenboog? Dan vinden we het erg leuk als je een foto van de ballonnenboog met ons wilt delen. Tag ons op Instagram (@liefenjarig) of mail de foto naar [email protected]. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.