Hoe maak je een ballonnenboog?

Hoe maak je een ballonnenboog?

We kennen allemaal de ballonnenboog: een echte blikvanger bij winkels, openingen, bruiloften en jubilea. Vaak wordt een ballonnenboog buiten neergezet, maar eigenlijk heel zonde van al het werk voor feestjes die binnen worden gevierd. Wat steeds vaker zien is de ballonnenboog die je binnen kunt gebruiken als decoratie voor ieder feestje. En dan bedoel ik niet de standaard degelijke ballonnenboog, maar een hippe boog met verschillende soorten ballonnen: diverse groottes, folie- en latexballonnen en moderne kleuren! Alles mag, alles kan. Een geboorte ballonnenboog voor een babyshower of kraamfeest, een boog waar bladeren in zijn verwerkt voor een jungle party of een hippe gouden of rosé gouden boog. Je kunt zoveel variëren. 

Zelf een ballonnenboog maken

Zelf een ballonnenboog maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je alle benodigde spullen in huis hebt, daarna kun je lekker zelf aan de slag. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een ballonnenboog kunt maken. Het ligt natuurlijk een beetje aan de hoeveelheid ballonnen en dus de grootte van de boog, maar gemiddeld duurt het 1 tot 2 uur om zelf een ballonnenboog te maken. Ik raad wel aan om een (elektrische) pomp te gebruiken om je ballonnen mee op te blazen. In een boog komen toch al snel tientallen ballonnen en om deze allemaal met de mond op te blazen is een beste klus. Zelf gebruik ik altijd een elektrische ballonnenpomp, dit scheelt een hoop tijd. Het leuke van een ballonnenboog zelf maken is dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Gebruik kleuren en verschillende groottes ballonnen door elkaar en je krijgt altijd een feestelijk en mooi geheel. Veel versierplezier!

 

Wat heb je nodig voor de ballonnenboog?

1. Ongeveer 70 - 80 ballonnen in verschillende groottes, verschillende soorten ballonnen, eventueel folieballonnen
2. Ballonnenboog lint
3. Glue dots (lijmbolletjes)
4. Een elektrische ballonnenpomp of een hand ballonnenpomp
5. Kleefknopjes en visdraad om de boog mee op te hangen 

 

Ballonnenpomp

Ballonnenpomp
€3,95

 

 

Kleefknopjes

 

Kleefknopjes (10 stuks)
€2,95

Ballonnenboog lint

Ballonnenboog lint (5 meter)
€3,95

 

Je kunt ook een DIY pakket aanschaffen, kijk bijvoorbeeld hier eens voor onze verschillende ballonnenbogen. De ballonnenpomp, het visdraad en kleefknopjes zijn hier niet bij inbegrepen.

rosé gouden ballonnenboogBallonnenboog rosé goud
€24,95

Ballonnenboog pastelBallonnenboog pastel
€21,95

Ballonnenboog metallicBallonnenboog metallic
€39,95

 

Hoe maak je de ballonnenboog?

1. Blaas alle ballonnen op
Je begint met het opblazen van alle ballonnen. Gebruik hiervoor een ballonnenpomp, je kunt kiezen voor een  hand ballonnenpomp of een elektrische ballonnenpomp. Het gebruik van een pomp is gemakkelijk en gaat een stuk sneller dan alles met de mond opblazen. Hoe groter je de boog wilt maken, hoe meer ballonnen je nodig hebt. Voor de ballonnenboog hieronder op de foto gebruikten wij ongeveer 70 ballonnen. 

 

Jungle ballonnenboog

 

Wil je een bepaald kleurenpatroon maken, zoals een regenboog? Bedenk dan van tevoren hoeveel je wilt gebruiken van elke kleur. Wij maakten een jungle ballonnenboog en vonden het leuk als we verschillende ballonnen door elkaar gebruikten, dus maakte de volgorde niet heel veel uit.

 

2. Maak de ballonnen aan elkaar vast
Vervolgens pak je het ballonnenlint. Houd ongeveer 20 – 30 cm vrij voor het eventueel ophangen of bevestigen van de ballonnenboog. Begin met het maken van de ballonnenboog door het tuitje van de ballon door het gaatje van het ballonnenlint te trekken. Wij vulden niet ieder gaatje, maar lieten vaak 1 gaat je ertussen zitten. Hoe meer gaatjes je vult, hoe voller de ballonnenboog wordt. Gebruik je vooral grotere ballonnen (zoals wij), dan is het heel lastig om ieder gaatje te vullen. Je ziet er later niets meer van terug als je niet ieder gaatje hebt gevuld met een ballon.

 

BallonnenlintWij maakten een korte boog en de vorm ontstond eigenlijk al vanzelf. Als je een scherpere bocht wilt in je ballonnenboog, laat dan wat meer gaatjes vrij, buig het lint in de juiste vorm en ga daarna verder met de ballonnenboog. Zorg ervoor dat je dit punt ophangt bij het bevestigen van de ballonnenboog, zo blijft alles goed zitten.

 

3. Hang de ballonnenboog op
Heb je de lengte van je ballonnenboog bereikt? Hang de ballonnenboog dan op de juiste plek. Je kunt hiervoor de kleefknopjes gebruiken die we in de shop te koop hebben. Trek vervolgens voorzichtig een aantal stukken visdraad door de boog, onder het ballonnenlint door en hang de boog op. Je bent nu al bijna klaar!


4. Finishing touch
Als finishing touch kun je kijken of er ergens nog gaten zitten. Deze kun je opvullen door op een losse ballon een lijmbolletje te plakken en de ballon bevestig je vervolgens aan een andere ballon, zodat het gat wordt opgevuld. Wil je graag folieballonnen of hele kleine ballonnen in je boog verwerken? Ook deze kun je het beste met lijmbolletjes aan een andere ballon bevestigen. Wij hebben de boog opgevuld met een aantal kleinere gele ballonnen door middel van lijmbolletjes. Daarnaast vonden we het leuk om decoratiebladeren toe te voegen, voor een echte jungle look. Wil je dit ook? Je kunt de bladeren gewoon tussen de ballonnen schuiven, deze blijven prima op hun plek zitten.

 

Wil je je ballonnenboog een chic tintje geven? Kies dan voor gouden decoratiebladeren. Erg mooi in bijvoorbeeld een witte of gouden ballonnenboog.

 

Decoratiebladeren jungle ballonnenboog

 

5. Deel je foto!
Het is een heel verhaal geworden, maar het is echt makkelijker dan het lijkt vonden wij. Ga je zelf aan de slag met een ballonnenboog voor een feestje? Dan vinden we het erg leuk als je een foto van de ballonnenboog met ons wilt delen. Tag ons op Instagram (@liefenjarig) of mail de foto naar [email protected]. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat!

 

 

Hoelang blijft een ballonnenboog goed?

Een ballonnenboog kun je prima van tevoren maken, vaak blijft een ballonnenboog namelijk wel wekenlang mooi! Er is een aantal dingen om op te letten. Let bijvoorbeeld goed op de kwaliteit van de ballonnen. Ballonnen van mindere kwaliteit blijven soms maar een aantal dagen goed, ze knappen snel of worden snel klein. De ballonnen die je bij Lief & Jarig vindt zijn met zorg uitgezocht en blijven vaak een aantal weken mooi. 

 

Daarnaast worden doorzichtige ballonnen altijd wat 'doffer'. Confetti ballonnen zijn erg populair om in een ballonnenboog te verwerken. Bedenk je alleen wel dat deze ballonnen na een aantal uur al iets doffer worden. De ballonnen zijn nog steeds goed en mooi, maar het is wel handig om te weten. 

 

Na een aantal weken zul je merken dat de ballonnen van de ballonnenboog steeds ietsje kleiner worden. Maar tot die tijd kun je lekker lang genieten van je balloncreatie!

 

 

Hoelang van tevoren kun je een ballonnenboog maken?

Ben je van plan zelf een ballonnenboog te maken voor een feestje? Je kunt de ballonnenboog prima een dag van tevoren maken. Mocht het feestje buiten plaatsvinden, dan raden we wel aan om de boog gedurende de nacht binnen te bewaren. Buiten kunnen ballonnen sneller slap worden.

 

 

Ballonnenboog pakket

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.