Een oppas op een kinderfeestje? Is dat echt handig?

  • Geplaatst op
  • 0
Een oppas op een kinderfeestje? Is dat echt handig?

Kinderfeestjes zijn geweldig leuk! Het organiseren van een kinderfeestje kan daarentegen voor de ouders best wel wat stress met zich meebrengen. Een thema bedenken, alle kinderen in de gaten houden, het maken van hapjes, de kinderen vermaken, de locatie versieren enz. Er komt aardig wat kijken bij zo’n kinderfeestje. Maar heb je er ooit over nagedacht om je oppas mee te laten helpen? Dat is namelijk niet zo’n gek idee!

 

 

Waarom een oppas?

Ben je een alleenstaande ouder, ben je niet zo goed in het organiseren van activiteiten of krijg je het al Spaans benauwd bij het idee dat er een grote groep kinderen over de vloer komt? Dan is het fijn als je wat extra hulp krijgt tijdens het kinderfeestje. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar steeds meer ouders vragen hun oppas om te helpen tijdens evenementen zoals bruiloften en kinderfeestjes. De kans is groot dat jij al een oppas aan huis hebt die regelmatig langskomt om op je kleintje(s) te passen. Deze oppas kent jouw kind(eren) al door en door en hiernaast weet de oppas goed hoe om te gaan met kinderen. Er is eigenlijk geen betere persoon om je te helpen tijdens het partijtje dan een oppas.

 


Wat kan de oppas doen tijden het kinderfeestje?

De kinderen alleen al in de gaten houden kan een hele opgave zijn. Hoe fijn is het dan ook dat je daar met een oppas niet meer alleen voor staat. De oppas kan de kinderen welkom heten, entertainen en hen tijdens het partijtje goed in de gaten houden. In de tussentijd kan jij de oppas natuurlijk helpen, maar je kunt ook bijvoorbeeld vast de hapjes klaarzetten of de volgende activiteit organiseren. Teamwork makes the dream work!

Heb je activiteiten op de planning staan? Laat de oppas je hier dan mee helpen. Kinderen rennen en vliegen alle kanten op en hebben energie voor 10. We kunnen ons goed voorstellen dat je na een tijdje bekaf bent. De oppas kan samen met jou de kinderen begeleiden met de activiteiten, zodat jou dit minder energie kost en je optimaal kan genieten van het moment. Een ander voordeel is dat de oppas vaak nog wat jonger is en hoogstwaarschijnlijk de kinderen goed kan bijbenen.

---------

Het hebben van een oppas op een kinderfeestje zorgt ervoor dat je een beter overzicht hebt, de dag minder chaotisch verloopt en dat ook jij kan genieten van de blije snoetjes van de kinderen. Waar wacht je nog op?!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.