DIY: hoe maak je een tassel slinger?

DIY: hoe maak je een tassel slinger?

De tassel slinger: steeds vaker zien we deze vrolijke slingers op feestjes verschijnen! We hebben een aantal mooie tassel slingers te koop in onze shop, ze worden allemaal als doe-het-zelf pakketje geleverd. Dit is ook wel handig, want zo voorkom je dat de tassels erg gaan kreuken. Een DIY projectje dus zo’n tassel slinger, maar hoe zet je ze eigenlijk in elkaar?

Sommige leveranciers zorgen zelf voor een uitgebreide instructie in de verpakking, maar dit is niet altijd zo. Gelukkig is het niet moeilijk:

 

Stap 1
Leg alle materialen klaar en begin met het oprollen van de tassel. Je legt het vel plat neer en rolt de tassel op zoals de afbeelding hieronder.

 

Tassel slinger maken

 

Stap 2
Vouw vervolgens de tassel precies in het midden: gebruik eventueel een potlood om de tassel mee dubbel te vouwen. Draai het middelste gedeelte rond en zet het vast met een elastiekje of stukje tape. Herhaal dit voor alle tassels.

 

Tassel slinger zelf maken

 

Stap 3
Heb je een tassel slinger met meerdere kleuren tassels? Leg ze dan in de juiste volgorde neer.

 

Stap 4
Rijg de tassels één voor één aan het draad of touw en bevestig ze met een knoop. Let erop dat je tussen de tassels steeds dezelfde afstand houdt. De knoop zorgt ervoor dat de tassels niet meer verschuiven als de slinger eenmaal hangt.

Tassel slinger pastel

Stap 5
Je kunt je tassel slinger ophangen!

 

Wist je dat je de tassels ook kunt gebruiken om aan een ballon te hangen? Vul de ballon met helium, bevestig een lint aan de ballon en hang een aantal tassels aan het lint. Dat is pas een vrolijk feestje!

Tassel slingers zijn ook erg leuk om in een baby- of kinderkamer te hangen of om een kinder speelhoekje mee op te vrolijken.

 

Tassel slinger DIY

Benieuwd naar onze tassel slinger? Op de pagina met slingers onder 'Versiering verjaardag' vind je alle tassel slingers die wij in onze collectie hebben.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.