7 tips voor een picknick (kinder)feestje

7 tips voor een picknick (kinder)feestje

YESS, wat worden wij blij van mooi weer! En dat bracht ons op een origineel idee voor een kinderfeestje: een picknick party! Zo leuk voor zowel jongens als meisjes en je kunt er veel kanten mee op. Heb je een klein budget? Geen enkel probleem, want een picknick party kun je zo duur maken als je zelf wilt. We hebben hieronder 7 tips voor je op een rijtje gezet.


1. Locatie

Een geslaagd picknick feestje organiseren begint met een goede locatie. Eigenlijk zijn veel locaties geschikt, maar als je met kinderen gaat picknicken is het handig om te denken aan het volgende:

♡ Zorg voor een plek waar je gemakkelijk naar de wc kunt.
♡ Een speeltuin / speelattributen in de buurt is erg handig.
♡ Zorg voor voldoende schaduw door bijvoorbeeld onder een boom te zitten.


2. Versiering

Bij een kinderfeestje hoort versiering! Maar hoe doe je dat met een picknick feestje? Neem slingers en waaiers mee en hang deze bijvoorbeeld in de boom (als jullie onder een boom zitten). Zitten jullie niet onder een boom? Zoek dan lange takken of neem bamboestokken mee, steek deze in de grond en bevestig daar de versiering aan. Tip! Versier je picknick feestje bijvoorbeeld met plastic vlaggenlijnen. Mocht er toch een bui vallen, dan zien je slingers er in ieder geval nog mooi uit!

Gele vlaggenlijnGele vlaggenlijn
(10 meter)
€3,50

Groene vlaggenlijnGroene vlaggenlijn
(10 meter)
€3,50

roze vlaggenlijnLichtroze vlaggenlijn
(10 meter)
€3,50

 

 

 

Houten slinger

Of gebruik houten items (zoals deze houten slinger): deze waaien niet snel weg en kunnen ook wel tegen een regendrup. Houten versiering kun je ook nog eens weer opnieuw gebruiken: win-win dus!

 

Ballonnen zijn ook een goede optie, zorg er dan alleen voor dat ze niet in de volle zon hangen. In de zon kunnen ballonnen knappen of krimpen. Maak bijvoorbeeld een ballonnentros (of meerdere) vast aan een boom waar je onder gaat picknicken, zo hangen ze direct in de schaduw en heb je binnen no time je picknick plek mooi versierd. Je maakt gemakkelijk ballonnentrossen door ballonnenlint te gebruiken.  

 

 

3. Musthaves

Een picknick kleed, een bal, eetgerei en genoeg eten en drinken is bij een picknick vaak vanzelfsprekend. Check ook onderstaande musthaves voor een geslaagd picknick feestje:

♡ Vochtige doekjes en grote fles met kraanwater om vieze handjes en mondjes mee schoon te maken
♡ Zonnebrandcrème
♡ Vuilniszak(ken)
♡ Kleine parasol als jullie niet onder een boom zitten
♡ Koeltas met koelelementen
♡ Kussentjes om op te zitten (en het lijkt ook nog eens gezellig!)
♡ Anti-muggenspray voor kinderen
♡ Dienblad om bekertjes met drinken op te zetten
♡ Tentharingen om jullie kleed vast te zetten in de grond, zodat deze niet weg kan waaien

 


4. 3-gangen diner

Voor de kinderen is het heerlijk als ze lekker kunnen eten en tussendoor mogen spelen. Maak er een 3-gangen picknick diner van en laat de kinderen tussen de ‘gangen’ door spelen. Je kunt spellen bedenken, maar met een speeltuin en een paar ballen kom je ook een heel eind. Zie hieronder een idee voor een 3-gangen picknick diner:

 

♡ Begin met een koud soepje die je meeneemt in een grote afgesloten kan. Schenk ze in kleine wegwerpbekertjes, serveer er een paar stokbroodjes met smeersels bij en klaar is je eerste gang.

 

♡ Besmeer wraps met kruidenkaas, ham en sla, rol ze op en snijd ze in stukjes. Heel simpel, maar een echte traktatie voor veel kindjes. Je kunt er nog tortillachips bij serveren met een dip. Of maak van tevoren een quiche en neem deze mee in kleine stukken. Lekkere sandwiches zijn natuurlijk altijd goed! Je kunt met het beleg volop variëren, zo heb je voor iedereen wel iets lekkers.

 

♡ Tijd voor zoet! Maak bijvoorbeeld meloenspiezen van watermeloen, honingmeloen, cantaloupe en galiameloen. Snijd eierkoeken in puntjes en maak spiesjes met een aardbei erop. Laat de kindjes wafels beleggen met fruitsoorten, zoals aardbeien, frambozen, bramen en blauwe besjes of neem lege ijshoorntjes mee en laat de kinderen deze vullen met fruit. Poffertjes of soesjes doen het ook altijd goed!

 


Na het spelen nog zin in iets lekkers? Neem zakken popcorn mee en deel de popcorn uit in wegwerpbekertjes of deze DIY traktatie puntzakjes.

Tips picknick feestje


5. Schatzoekers

Zoek je nog een leuke activiteit? Maak dan een kist met bijvoorbeeld spelletjes, buitenspeelgoed, verkleedspullen en bellenblazen en verstop deze bij de plek waar jullie gaan picknicken. Zoek van tevoren een goede picknick- en verstopplek op en maak vervolgens een echte schatkaart. Laat de kinderen met de schatkaart zoeken naar de kist: succes gegarandeerd!

 


6. Geen afwas

Het organiseren van een picknick party is al vermoeiend genoeg, je wilt na het feestje lekker kunnen nagenieten en niet teveel nawerk hebben. Zorg daarom voor wegwerpservies, zodat je niet teveel afwas hebt. Bordjes, bekertjes, servetten, houten bestek en rietjes: met deze combi ben jij er helemaal klaar voor. Stop alles na het picknick feestje in een vuilniszak en klaar ben je!

Bordjes rosé gouden hartBordjes hart rosé goud
(6 stuks)
€2,95

Wegwerpbordjes lavendelBordjes lavendel & goud
(6 stuks)
€2,95

Wegwerpbordjes roze met goudBordjes roze & goud
(6 stuks)
€2,95

 

 


7. Back-up plan

Een feestje plan je meestal van tevoren, wanneer je nog niet zeker weet of het wel mooi weer wordt. Is het op de dag van het feestje zo slecht dat je echt niet naar buiten kunt? Schuif banken, stoelen en tafels aan de kant en maak er een binnen picknick van. Zet eventueel één of meerdere tipitenten neer voor een beetje buitengevoel. Laat die picknick party maar beginnen!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.