5 tips voor een kinderfeestje in de herfst

5 tips voor een kinderfeestje in de herfst

Vind je het maar lastig om iets leuks te bedenken voor een kinderfeestje in de herfst? Laat je dan inspireren door deze blog, we helpen je graag op weg! Ontvang de kinderen in een prachtig gedecoreerde feestruimte met een aansprekend thema. Daarmee bereik je meteen een wauw-effect en is iedereen gelijk in de feeststemming. Na een geslaagde ontvangst wil je uiteraard iets leuks gaan doen. Lees hier onze tips voor een kinderfeestje in de herfst.

 

1. Zit het weer mee? Met de kids het bos in!

Ontvang de kinderen thuis in een mooi gedecoreerde kamer met bijvoorbeeld een vossenthema! De oranjerode vosjes op de mooie vossen feestversiering in de webshop van Lief & Jarig passen perfect bij de herfst. Daarna neem je de kinderen mee naar het bos. Zet een leuke speurtocht uit of laat ze typische herfstmaterialen verzamelen, zoals eikels, rode bladeren, gele bladeren en kastanjes. Neem het mee naar huis om er thuis mee te knutselen onder het genot van een warme kop chocolademelk. Het is ook een leuk idee om een boswandeling met een boswachter te boeken. Een drupje regen? Dat is helemaal niet erg. Waarschuw de ouders van tevoren, zodat ze hun kinderen laarzen, regenjassen en paraplu’s kunnen meegeven. Heerlijk, wat een feest!

 

Kinderfeestje herfst

 

2. Gezellige knutselactiviteiten

Bij flinke plensbuien en stormachtig weer is het uiteraard geen goed idee om eropuit te trekken. Zorg daarom dat je altijd een back-up plan hebt voor als het weer echt te slecht is. Haal het bos in huis, door creatief met herfstmaterialen in de weer te gaan! Denk aan poppetjes maken van kastanjes of eikels met behulp van prikkers, wiebeloogjes, glitters, stiften, etc. Een ander leuk idee is om theelichtjes te maken van lege jampotjes waar je bakpapier en herfstbladeren op plakt. Of wat dacht je van het maken van een mobile met herfstblaadjes of het maken van dierenmaskers? Er zijn veel leuke knutselideeën waarin je het herfstthema terug kunt laten komen.

 

3. Koekjes bakken en cakejes versieren

Als kinderen iets leuk vinden, dan is het wel ‘grote mensen’ dingen doen, zoals meehelpen in de keuken. Laat het maar regenen en waaien; in de keuken is het droog en de geur van versgebakken koekjes doet iedereen watertanden. Haal vormpjes en versieringen voor koekjes en cakejes in huis en iedereen is uren zoet! Denk aan gekleurde hagelslag, confetti, parels, chocola en kleine kleurrijke snoepjes. Je maakt er helemaal een feest van door de feestversiering hierop aan te passen. 

 

4. Houd een legofeestje!

Lego behoort tot het populairste speelgoed en dat al jarenlang. Is jouw kind ook helemaal weg van lego? Dan is een lego kinderfeestje ideaal voor in de herfst. Wist je dat er ook lego feestversiering bestaat? Je bestelt het hier gemakkelijk online. De toon is meteen gezet en je hoeft je niet druk te maken over het weer. Iedereen zal zich binnen dit decor prima vermaken. Zet dozen met lego klaar en bedenk van tevoren enkele leuke spelletjes met lego, zoals: wie bouwt binnen een bepaalde tijd de hoogste toren? Er bestaan ook leuke lego-films. Bouw je woonkamer om tot een bioscoop! Terwijl de regen tegen de ruiten tikt, gaan de kids op in de legofilm en smullen van popcorn.

 

5. Stoere ridders met binnen- en buitenactiviteiten

Een ander inspirerend thema waarmee je leuke indoor- en outdoor activiteiten kunt organiseren, is ridders! Verwelkom de kleine ridders in jouw ridderkasteel door de feestruimte te versieren met zilveren slingers, zilveren metallic ballonnen en een zilveren ballonnenboog. Haal eveneens ridderhelmen, zwaarden en schilden in huis. Je kunt de kinderen ook van karton schilden en zwaarden laten knutselen. Laat het weer het toe, doe dan spelletjes in de tuin: ridder mag ik over galopperen ja of nee? Of speel tikkertje op stokpaardjes. Hebben de kids honger gekregen van hun riddertocht? Laat ze dan zelf onder toezicht een broodje aan een stok bakken boven een barbecue!

Ideeën kinderfeestje herfst

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.