5 tips voor een kinderfeestje in de herfst

5 tips voor een kinderfeestje in de herfst

Vind je het maar lastig om iets leuks te bedenken voor een kinderfeestje in de herfst? Laat je dan inspireren door deze blog, we helpen je graag op weg! Ontvang de kinderen in een prachtig gedecoreerde feestruimte met een aansprekend thema. Daarmee bereik je meteen een wauw-effect en is iedereen gelijk in de feeststemming. Na een geslaagde ontvangst wil je uiteraard iets leuks gaan doen. Lees hier onze tips voor een kinderfeestje in de herfst.

 

1. Woodland party! Ga met de kids het bos in

Ontvang de kinderen thuis in een mooi gedecoreerde kamer met versiering in Woodland Party thema! De uil, de beer, de vos en wasbeer: deze lieve bosdiertjes zijn onmisbaar op een kinderfeestje in de herfst. Zit het weer mee? Dan is het heerlijk om het bos in te gaan. Zet een leuke speurtocht uit of laat ze typische herfstmaterialen verzamelen, zoals eikels, rode bladeren, gele bladeren en kastanjes. Neem het mee naar huis om er thuis mee te knutselen onder het genot van een warme kop chocolademelk. Het is ook een leuk idee om een boswandeling met een boswachter te boeken. Een drupje regen? Dat is helemaal niet erg. Waarschuw de ouders van tevoren, zodat ze hun kinderen laarzen, regenjassen en paraplu’s kunnen meegeven. Heerlijk, wat een feest!

 

Bordjes bosdierenBordjes bosdieren
(8 stuks)

€3,95

Bekertjes bosdieren kinderfeestjeBekertjes bosdieren
(8 stuks)

€3,95

Ballonnen bosdierenBallonnen bosdieren
(5 stuks)
€4,95

 

2. Gezellige knutselactiviteiten

Bij flinke plensbuien en stormachtig weer is het uiteraard geen goed idee om eropuit te trekken. Zorg daarom dat je altijd een back-up plan hebt voor als het weer echt te slecht is. Haal het bos in huis, door creatief met herfstmaterialen in de weer te gaan! Denk aan poppetjes maken van kastanjes of eikels met behulp van prikkers, wiebeloogjes, glitters, stiften, etc. Een ander leuk idee is om theelichtjes te maken van lege jampotjes waar je bakpapier en herfstbladeren op plakt. Of wat dacht je van het maken van een mobile met herfstblaadjes of het maken van dierenmaskers? Er zijn veel leuke knutselideeën waarin je het herfstthema terug kunt laten komen.

 

3. Koekjes bakken en cakejes versieren

Als kinderen iets leuk vinden, dan is het wel ‘grote mensen’ dingen doen, zoals meehelpen in de keuken. Laat het maar regenen en waaien; in de keuken is het droog en de geur van versgebakken koekjes doet iedereen watertanden. Haal vormpjes en versieringen voor koekjes en cakejes in huis en iedereen is uren zoet! Denk aan gekleurde hagelslag, confetti, parels, chocola en kleine kleurrijke snoepjes. Je maakt er helemaal een feest van door de feestversiering hierop aan te passen. 

 

4. Houd een film- of serie marathon

Is het weer echt slecht en kun je niet naar buiten? Bouw je woonkamer om tot bioscoop en houd een film- of serie marathon. Leuk voor de wat oudere kindjes. Op Netflix of Videoland heb je genoeg keuze! En je hoeft echt niet een hele middag voor de tv te hangen, je kunt er genoeg activiteiten omheen bedenken. Maak bijvoorbeeld eerst (samen) bakken popcorn en zorg voor lekkere drankjes. Daarnaast moet er natuurlijk een film of serie worden gekozen. Schrijf een aantal geschikte films en series op verschillende briefjes. Vouw de briefjes dicht en laat de jarige een briefje pakken. Hij of zij moet de film of serie uitbeelden. Wordt het geraden binnen 2 minuten? Dan is het tijd om lekker te kijken! Zo niet, dan trekt de jarige het volgende briefje. 

 

5. Stoere ridders met binnen- en buitenactiviteiten

Een ander inspirerend thema waarmee je leuke indoor- en outdoor activiteiten kunt organiseren, is ridders! Verwelkom de kleine ridders in jouw ridderkasteel door de feestruimte te versieren met zilveren slingers, zilveren metallic ballonnen en een zilveren ballonnenboog. Haal eveneens ridderhelmen, zwaarden en schilden in huis. Je kunt de kinderen ook van karton schilden en zwaarden laten knutselen. Laat het weer het toe, doe dan spelletjes in de tuin: ridder mag ik over galopperen ja of nee? Of speel tikkertje op stokpaardjes. Hebben de kids honger gekregen van hun riddertocht? Laat ze dan zelf onder toezicht een broodje aan een stok bakken boven een barbecue.

Ridder kinderfeestjeBordjes ridders & draken
(8 stuks)

€3,95

Ridder bekertjesBekertjes ridders & draken
(8 stuks)

€3,95

Ridder uitnodiging kinderfeestjeUitnodigingen draak
(8 stuks)
€4,50

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.